Opinel
Parallele nůž na chléb 210 mm
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 33,6 × 4,8 × 33,6 cm |
Hmotnost | 0,1 kg |
Materiál rukojeti | dřevo |
Délka čepele | 21 cm |
Popis
Vroubkovaný nůž Opinel s bukovou rukojetí, který nejvíce oceníte při krájení pečiva s délkou čepele 210 mm.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Opinel Parallele nůž na chléb s čepelí 210 mm
Vroubkovaný nůž s lakovanou bukovou rukojetí značky Opinel, se kterým snadno nakrájíte chléb či jiné křehké pečivo s tvrdou kůrkou. Oblá čepel a vroubkované ostří zajistí, aby byl první řez kůrkou velmi jednoduchý.
- Délka čepele: 18 cm
- Tloušťka čepele: 2 mm
Dřevo, jednoduchost a efektivita, tyto všechny vlastnosti snoubí kuchyňské nože Opinel. Tato kolekce zaujme především, pokud si zařizujete svou první kuchyni a hledáte kvalitní nože, které jako kuchař rozhodně oceníte.
Rukojeť z bukového dřeva, které má vynikající mechanické vlastnosti. Bukové rukojeti jsou lakované lakem, který byl velmi pečlivě vybrán, aby zušlechtil samotné bukové dřevo.
Dřevo
95% dřeva, ze kterého se vyrábějí rukojeti, pochází z udržitelně obhospodařovaných francouzských lesů. Nedochází k přílišnému kácení lesů a znečištění ovzduší při dlouhém transportu – tím vším je méně zatěžována příroda. Hlavní dodavatel dřeva má své lesní plochy ve francouzském regionu Jura a samozřejmě je držitelem PEFC certifikátu.
Nerezová ocel
Výběr oceli je jeden z nejdůležitějších materiálů samotného nože. Určuje životnost a kvalitu samotného ostří. Pro nože značky Opinel byla vybrána vysoce kvalitní švédská ocel 12C27 (Sandvik). Tato ocel je vysoce odolná vůči korozi a jednoduchá na údržbu díky přídavku chromu. Přídavek uhlíku v oceli (0,40%) zajistí excelentní hranu, která drží tvar i při styku s tvrdším materiálem bez nutnosti broušení.
Příběh ikonické značky Opinel začíná v 19. století kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil, jak se kovají hřebíky a díky tomu založil svou první kovárnu ve Francii. Po jeho smrti převzal jeho řemeslo syn, Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobce ostrých předmětů“ a to jen proto, že ostří jeho srpů a kos bylo nejostřejší v okolí.
Ten pravý Opinel kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat. Nejstarší syn Daniela Opinela, Joseph se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn vášní po ručním zpracování a nejmodernější technologii se rozhodl vytvořit předmět, který může ručně vyrábět za pomocí tehdy moderních technologií. Psal se rok 1890 a ten správný, zavírací, kapesní nožík je na světě, zrodil se Opinel.
Podobné produkty
Ostatní si také kupují
Recepty a rady
19. listopadu 2024
Raději vaří, než peče
21. října 2024
Jak si vyřezat dýni na Halloween
20. října 2024