Zajímavá historie
Naše putování po historii polévky Pho začíná v Severním Vietnamu, v provincii Nam Dinh, odkud pramení první zmínky. Silný, masový vývar s plochými rýžovými nudlemi, se stal velmi oblíbeným a recept se rozkřikl do hlavního města Hanoje a po celé zemi. Po Napoleonských válkách se Napoleonovi III. podařilo získat území Kambodže a jižního Vietnamu. A tak když místo obsadili kolonizátoři, kde byla tradiční kuchyně zvyklá na maso vepřové, rozhodli se Francouzi naučit Vietnamce jíst i hovězí, které se v polévce jí dodnes.
Správné servírování
Správné servírování je důležité. Pro perfektní podávání polévky Pho je vhodná větší miska značky Villeroy & Boch z prémiového porcelánu, na kterou snadno odložíte čínské hůlky. Vykouzlete jedinečnou atmosféru a stolujte jako pravý milovníci asijských delikates. Nutností je také lžíce na asijské polévky, se kterou se bude jíst přímo božsky!
Oblíbená polévka gurmánů z celého světa – druhy polévek Pho
Známe 5 typů polévek Pho:
- Pho Bo - hovězí vývar s hovězím masem a plochými rýžovými nudlemi, pro tento typ Pho polévky máme recept
- Pho Ga - slepičí vývar s kuřecím masem a plochými rýžovými nudlemi
- Pho Chay - vegetariánská varianta polévky Pho, která může být z masového vývaru, ale nemá kousky masa. Často se také dochucuje rybí omáčkou a smaženým tofu.
- Pho Vit - polévka s kachním masem
- Pho Thap Cam - volně přeloženo "jako polévka se vším všudy". Různé druhy masa a tofu