Weber
Gril Master-Touch GBS Premium E-5775, black, Ø 57 cm
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 76 × 64 × 76 cm |
Hmotnost | 24 kg |
Průměr | 57 cm |
Elektrické | ne |
Typ grilu | na uhlí |
Popis
Gril na dřevěné uhlí. Zahradní gril, vycházející z odkazu legendární rozpůlené bójky, určený pro všechny milovníky vůně autentického grilování na dřevěném uhlí. Vylepšený o GBS Sear Grate rošt. Umožňuje uzení a low & slow grilování. Kompatibilní s iGrill, průměr 57 cm.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Weber Master-Touch GBS Premium E-5775 – dokonalý gril 3 v 1
Všestranný gril na dřevěné uhlí s roštem Ø 57 cmvychází z odkazu legendy rozpůlené bojky, ovšem je plný ryze současných moderních vychytávek. Poskytuje autentický zážitek všem milovníkům grilování, spojeného se zvukem praskajícího ohně a vůní kouře.
Na grilu na dřevěné uhlí Master Touch Premium můžete díky nerezovému grilovacímu roštu systému Gourmet BBQ Systém (GBS) grilovat na přímém i nepřímém žáru cokoliv od steaků přes vepřovou pečení až po dezerty.
Díky novým vychytávkám jako jsou poklop na praktickém masivním pantu nebo třeba difuzér s průduchy na kruhové přepážce na palivo ve tvaru písmene P je gril Master-Touch Premium vhodný pro jakýkoliv způsob grilování, umožňuje uzení a také metodu low & slow.
S použitím doplňků a příslušenství GBS, lze na něm připravit klidně pizzu, lívance, celé kuře nebo třeba speciální asijské jídlo.
Tento gril se také díky integrovanému držáku může pochlubit kompatibilitou s doplňkem iGrill 3, takže každý váš steak už vždy bude přesně takový, jaký má být.
Rošt je po stranách oddělitelný pro snadné doplňování či přemísťování uhlí a jeho vyměnitelný střed pak slouží k nasazení příslušenství GBS.
Mile vás překvapí nový design koleček, která jsou o něco větší a robusnější, a tedy díky tomu umožňují ještě snadnější manipulací s celým grilem.
Samozřejmostí je teploměr, zabudovaný v poklopu, a umožňující tak stálou kontrolu optimální teploty, od roku 2021 v novém deignu, a také patentovaný One-Touch čisticí systém z nerez oceli, kdy jednou rukou přemístíte popel z kotle do hlubokého uzavřeného popelníku.
12 dobrých důvodů pro gril Weber Master-Touch GBS Premium E-5775
- snadná údržba a vysoká odolnost povětrnostním vlivům (porcelánem smaltovaný poklop i kotel)
- masivním pružinovým pantem uchycený odklápěcí poklop
- jednoduchá manipulace s popelem – One-Touch čistící sytém z nerez oceli
- nerez Gourmet BBQ Systém (GBS) grilovací rošt, kompatibilní se všemi komponenty GBS
- Sear Grate litinový rošt pro perfektní mřížku vašich steaků
- integrovaný držák na iGrill
- zajištění správné cirkulace vzduchu shora – nerezavějící hliníkové průduchy v poklopu
- připraven na metodu low & slow grilování díky regulaci správné cirkulace vzduchu zdola – nastavitelné průduchy ve tvaru písmene P
- systém difuzéru a kruhová přepážka na palivo pro snadné a pohodlné uzení
- madlo kotle z odolného duroplastu má na sobě háčky na příslušenství
- nový design vestavěného teploměru v poklopu
- jednoduchá manipulace s celým grilem – robusní kola Ø 20 cm do každého počasí
A ještě něco navíc
Prodĺoužená záruka
- 10 let záruka na kotel, poklop (tělo grilu)
- 5 let záruka na držadla a čistící systém
- 2 roky záruka na ostatní díly
Nejlepší přítel dokonalého steaku – iGrill 3
Nejedná se o běžnou termosondu, kterou zapíchnete do masa. Je to vysoce sofistikované zařízení, které nejen hlídá teplotu masa za Vás a upozorní Vás, kdy maso dosáhne Vámi požadované teploty. Lze jej propojit pomocí zdarma dostupné aplikace Weber iGrill s vašim smartphonem a sledovat tak teplotu připravovaného pokrmu až ze vzdálenosti 45 m. Disponuje baterií s dlouhou životností, má přehledný LED displej a magnet, pomocí kterého můžete soundu ke grilu připnout. Může být připojen až ke 4 jehlám- tedy vlastním sondám, najednou. Prodává se samostatně, není automatickou součástí grilu.One-Touch čisticí systém
Patentovaný systém společnosti Weber pro snadné vyčištění od popela a regulaci žáru, kdy jednoduchým pohybem rukojeti dostanete popel z grilu do popelníku, který lze vyjmout a vysypat. Pohybem rukojeti také nastavíte průduchy do požadované polohy a tím regulujete proudění vzduchu v grilu. Průduchy ve tvaru písmene P pro ještě lepší regulaci vzduchu, perfektní pro low & slow grilování a uzení.
Popelník
Mimořádně velký popelník, jež lze snadno ovládat pomocí jedné rukojeti. Nerezavějící hliníkové průduchy v poklopu s žáruvzdornými plastovými madly, umožňující správné proudění vzduchu pro dokonalé grilování.
GBS „Gourmet BBQ system“
Grily s GBS rošty je možné přeskládat podle vlastní potřeby. Ugrilujte si třeba celé kuře za pomoci stojanu na drůbež, vyzkoušejte chuť asijského kari díky sadě wok nebo si upečte křupavou pizzu s pomocí kamene na pizzu nebo připravte ty nejskvělejší steaky díky speciální GBS mřížce Sear Grate.
Poklop – kam s ním? Jednoduše nahoru!
U nových kotlových grilu „bójkového“ tvaru Master-Touch GBS Premium kontrola připravovaných pokrmů už nemůže být jednodušší. Poklop je ke kotli připevněn masivním pružinový pantem.Poklop zkrátka jen zvednete, zůstane sám otevřený tak dlouho, jak bude potřeba.
V poklopu je umístěn i ntegrovaný teploměr pro snadnou kontzrolu teploty uvnitř grilu.
Proč grilovat s poklopem?
Poklop je nejdůležitější součástí OGS „Originální grilovací systém“. Díky uzavřenému poklopu může vzduch cirkulovat a tak díky správnému poměru vzduchu a žáru bude váš pokrm připraven nejen rychleji a rovnoměrněji, ale také šetrněji. Navíc díky poklopu můžete grilovat i v zimě!
Přímá a nepřímá grilovací metoda
Přímé grilování závisí na jedné věci a to je rozložení uhlíků, které budou přímo pod grilovanou surovinou. Pokud chystáte grilování steaků, špízů, zeleniny nebo jiného pokrmu, který se negriluje déle než 30 minut je tato metoda právě pro vás.
Nepřímá grilovací technika se využívá především jako náhrada pečení v troubě. Závisí na rozložení žhavých uhlíků, nejsou přímo pod grilovanou surovinou.Takto můžete připravit třeba koláč, větší kousky masa nebo jakýkoliv pokrm, který ke své přípravě potřebuje více než 30 minut.
Weberova 11 aneb velmi stručný příběh značky
Před vynálezem kotlového grilu se grilovalo pouze v otevřených cihlových grilech, které nebyly přenosné a při nepříznivém počasí se nedaly nijak chránit – nebyl k dispozici žádný poklop, který by ochránil žhnoucí palivo, natož připravovaný pokrm.
Zakladatel firmy Weber, otec 11 dětí George Stephen, byl také velký příznivec rodinného grilování a dobrého jídla, a rozhodně tedy nebyl s tímto stylem grilování spokojen. Přemýšlel, jak stávající způsob změnit tak, aby bylo grilování snazší a praktičtější. Revoluční nápad využít ke konstrukci zahradního grilu lodní bójku se zrodil při rodinném plachtění. Psal se rok 1952 a George Stephen vytvořil prototyp kotlového grilu tím, že přepůlil kovovou bójku, kdy spodní části přidal nohy a vytvořil z ní kotel a horní část použil jako poklop. V podobném designu je kotlový gril značky Weber veden dodnes. Firma Weber, zrozená díky nápadu s kovovou bójí, klade stále důraz na spojení vysoké kvality, užitné hodnoty a dlouholeté spolehlivosti.
Další zajímavosti o značce Weber najdete zde.
Podobné produkty
Ostatní si také kupují
Recepty a rady
06. května 2024
Šťavnaté krůtí burgery na grilu s křenovým dipem
18. května 2023
Vylaďte své grilování k dokonalosti!
05. května 2023