Microplane
Master dárková sada 2 ks struhadel
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 33,5 × 16 × 3,9 cm |
Hmotnost | 0,5 kg |
Materiál rukojeti | dřevo |
Materiál | nerezová ocel |
Myčka nádobí | ano |
Popis
Sada 2 nejoblíbenějších struhadel firmy Microplane® z krásné a oceňované řady Master, s rukojeťmi z kentuckého ořechového dřeva, v dárkové krabičce. Dárkovou sadou uděláte radost každému kulinárnímu nadšenci.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Master dárková sada 2 ks struhadel s rukojetí ze dřeva kentuckého ořechu
Dárkový set struhadel řady Master Microplane zahrnuje dnes již ikonické jemné struhadlo typu zester, připomínající truhlářskou rašpli a určené zejména na tvrdé sýry, citrusy, zázvor, čokoládu, muškátový oříšek či lanýže a hrubé struhadlo s většími otvory, které poslouží k nastrouhání především brambor, cuket, mrkve, zelí, jablek a měkkých sýrů.
Jemné struhadlo typu zester
Název zester odkazuje na nástroj určený speciálně na strouhání kůry citrusových plodů. Anglický výraz "zest" totiž označuje nejsvrchnější, barevnou vrstvu kůry citrusů, která obsahuje vonné silice a používá se k ochucování a dekorování nejrůznějších pokrmů, od sladkých dezertů přes zálivky a omáčky po masa. Struhadlem typu zester nastrouháte tenkou kůru citronů, pomerančů limetek a dalších citrusů šetrně a precizně, bez nežádoucího poškození plodů.
Tímto jemným struhadlem perfektně nastrouháte také tvrdé sýry (parmazán, pecorino), zázvor, čokoládu, muškátový oříšek či lanýže.
Hrubé struhadlo
Hrubé struhadlo, jak název napovídá, má největší otvory z celé řady a je optimální pro strouhání potravin určených na přípravu placek, koláčů, nebo pomazánek či salátů. Široké nastrouhané kousky pak vyniknou v servírovaných pokrmech, a to nejen vizuálně, ale i chuťově. Struhadlo se kamarádí se všemi druhy měkkých sýrů, perfektně strouhá brambory, cuketu, mrkev, zelí nebo jablka.
Microplane® = ta nejostřejší struhadla, která si umíte představit
Od většiny konkurenčních produktů, které jsou vyráběny lisováním (tj.strouhací zoubky jsou ze stejně silného materiálu jako zbytek struhadla), používá Microplane® proces fotoleptání, který s maximální přesností zaostřuje hranu každého jednotlivého zoubku struhadla. Vznikají tak neuvěřitelně přesná a dokonale funkční struhadla, se kterými je radost pracovat. Nástroje pro ty, kteří vášnivě milují kulinární tvoření a sbírají zážitky.
Hlavní přednosti struhadel řady Master:
- špičková ostrost-fotoleptaná ocel
- krásný a řemeslně dokonalý design
- ergonomická rukojeť z kentuckého ořechového dřeva
- protiskluzová gumová patka, zaručující perfektní stabilitu
- praktické závěsné očko v rukojeti
- ochranný obal pro bezpečné skladování
- snadné čistění pod tekoucí vodou
- dlouholetá životnost
- americká kvalita-vyrobeno v USA
Cesta Microplane® z dřevozpracující dílny do kuchyně
Firmu založili v roce 1967 v Michiganu dědeček a otec současného výkonného ředitele firmy. V roce 1976 ji přestěhovali do Arkansasu, kde se ukázaly být pro jejich podnikání lepší podmínky. Vyráběli nejdříve součástky do počítačových tiskáren, na začátku 90. let minulého století, kdy trh ovládly tiskárny laserové, se přeorientovali na přesné a ostré nástroje k opracování dřeva, které nabízejí dodnes. Více jak polovinu obratu firmy však v současné době dělá tzv. kuchyňská divize s širokou paletou kuchyňských pomocníků, kde se nacházejí nejen struhadla s rukojetí a čtyřhranná, ale také např. mlýnky na koření a další užitečné kuchyňské doplňky, které spojuje především kvalitní nerez ocel a ultra ostrá čepel, vyráběná speciální technologií. Kolekce struhadel Master se kompletně stále vyrábí v USA.
Zrození legendy aneb za vším hledej ženu
K začátkům značky Microplane® jako výrobce precizních kuchyňských nástrojů se váže dnes již legendární příběh kanadské hospodyňky, která v zoufalé snaze nastrouhat pomerančovou kůru na připravovaný dort, sáhla nakonec namísto svého, kůru neustále trhajícího struhadla po manželově oblíbené truhlářské rašpli. A stal se zázrak! Pomerančová kůra se rázem proměnila v jemné vločky. Tou ženou byla shodou okolností manželka jednoho z prodejců nástrojů na opracování dřeva firmy Microplane® v kanadském Torontu, z výsledku byla nadšena a okamžitě nechala rozšířit popis daného truhlářského nástroje v katalogu. Psal se rok 1994. Americký majitel rodinné firmy Microplane® si v následujícím roce všiml, že zmíněná rašple je ve velkém nakupována hospodyňkami, s nadšenými ohlasy na výsledek strouhání tvrdých sýrů i měkké citrusové kůry. A tak se zrodil nápad na struhadla Microplane®, ta nejostřejší struhadla na trhu, která jsou v současnosti již nezbytnou součástí každé profesionální kuchyně, a která dodnes vesměs připomínají tvar původního truhlářského nástroje...
Kdo jednou „ochutná“ podlehne navždy
Díky technice chemického fotoleptání se podařilo vyrobit dokonalé ostří, které v kombinaci s atraktivním designem, spojeným s výjimečnou funkčností, právem sbírá nejen ocenění, ale sklízí především nadšené ovace od klientů po celém světě. Jak říká jeden z obchodníků: „Dokud nezačnete používat kuchyňský robot, také si myslíte, že jej nepotřebujete. Jakmile jej však máte, nechápete, že jste tak dlouho mohli žít bez něj. A to samé platí o kuchyňském náčiní Microplane®!“
Struhadlo jako umělecké dílo
Struhadla řady Master v sobě spojují jedinečným způsobem krásu i funkčnost. Z řemeslně dokonalých výrobků se zkrátka mění v umělecké nástroje. Řada struhadel Microplane® Master, vybavená rukojeťmi z nádherného ořechového dřeva, získala v roce 2017 zcela zaslouženě prestižní cenu Red Dot Design Award.
Z důvodu dřevěné rukojeti struhadla řady Master nejsou příliš vhodná pro mytí v myčce. Přestože kentucký ořech, ze kterého jsou jejich rukojeti vyrobeny, je napuštěn speciálním olejem, mějte je rádi a raději je myjte pod tekoucí vodou houbičkou nebo kartáčkem. Odvděčí se vám mnohem delší životností.
Struhadla jsou opravdu velmi ostrá, mohlo by se vám tedy hodit prohlédnout si také pracovní rukavice a chrániče prstů Microplane®.
Podobné produkty
Ostatní si také kupují
Recepty a rady
06. listopadu 2024
Italské těstoviny jako královny každé kuchyně
20. října 2024
Řecký salát podle Adriany Žiačkové
25. září 2024
Kuchyň dělá člověka: Miloš Staněk
20. září 2024