Staub
Cocotte hrnec oválný 29/4,2l grenadina
(6)
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 6,38 kg |
Nepřilnavý povrch | ne |
Indukční ohřev | ano |
Objem (L) | 4,2 l |
Průměr | 29 cm |
Myčka nádobí | ano |
Materiál | litina |
Popis
Ikonický design litinového hrnce Staub vás okouzlí nejen na pohled, ale také svými vlastnostmi, včetně jedinečného systému samopodlévání.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Oválný litinový hrnec s poklicí Staub Cocotte, 29 cm / 4,2 l
Hrnec Staub je nadčasový pomocník pro dušení, pečení, polévky a jídla z jednoho hrnce. Vaření čehokoliv ve Staub smaltovaném litém hrnci Cocotte je velice jednoduché. Hrnec vytváří spojení mezi sporákem a vaším stolem, takže můžete servírovat přímo z něj. Vaše jídlo si zachová teplotu a na vašem stole bude vypadat krásně. Díky speciální úpravě se cokoliv, co v něm vaříte, stane lahodným a delikátním.
Vyberte si ten svůj pravý litinový hrnec Staub, kdy si můžete vybrat ze široké škály barev a objemů. Nádobí řady Cocotte, vybízí k pomalému vaření, dušení nebo i k přípravě polévek. Zachovejte připravované zelenině všechny vitamíny a chuť, masu zase šťavnatost a na váš stůl přineste jedinečnou atmosféru smaltovaného nádobí. Právě díky smaltovanému povrchu a litinovému materiálu uchovává nádoba teplo nebo chlad daleko delší dobu než běžné nádobí. Další velmi podstatnou výhodou litinového nádobí je použití na všech typů ohřevných ploch včetně indukce a trouby.
- Extrémně odolný materiál
- Vhodné na všechny typy varných povrchů, včetně indukce
- Vhodné do trouby až do 250°C
- Servírování z trouby nebo sporáku přímo na stůl
- průměr 29 cm, průměr dna 24,4 cm
- výška 15,5 cm, výška bez poklice 10,7 cm
- délka (včetně uch) 35,3 cm
- šířka 22,5 cm
- objem 4,2 l
- hmotnost 5,54 kg
Aromatický déšť
Zlepšená konstrukce a značná hmotnost plochého víka se speciálními hroty, má za následek vynikající zadržování vlhkosti a rovnoměrnou distribuci v celém hrnci.
9x efektivnější
Malé hroty pod poklicí zaručují plynulou cirkulaci, vytvářející ideální podmínky pro pomalé vaření, perfektní pro dušení, opékání, pečení a smažení.
Pokrmy ještě šťavnatější
- Ikonická niklová nebo mosazná rukojeť na poklici je odolná až do 250°C
- Vyvýšený okraj samotné poklice může sloužit na odkládání vařečky nebo při chlazení v hrnci na odložení kostek ledu
- Jedinečný design rukojetí pro jednoduchý a bezpečný úchop samotné litinové nádoby
Staub Cocotte udržuje až o 10% více vlhkosti během vaření než v jiném litinovém nádobí.
- Ikonická niklová nebo mosazná rukojeť na poklici je odolná až do 250°C
- Vyvýšený okraj samotné poklice může sloužit na odkládání vařečky nebo při chlazení v hrnci na odložení kostek ledu
- Jedinečný design rukojetí pro jednoduchý a bezpečný úchop samotné litinové nádoby
Materiál
Samotná výroba litinového nádobí zahrnuje stovky vizuálních i technických kontrol. Proto si můžete být jistí jedinečnou kvalitou a precizností se kterou do vaši domácnosti vstoupí nádobí Staub.
Výroba
Výrobek už má konečný tvar, ale ještě potřebuje hodně péče, aby měl vlastnosti, které jsou pro litinu typické. Pak už je na řadě zušlechťování, kdy výrobek prochází obroušením nálitků, otryskáváním ocelovým pískem a smaltováním, které probíhá až ve 3 vrstvách. K dokončení jedinečného hrnce už chybí jen vypálení při teplotě 800 °C po dobu 30 minut.
Jedinečné litinové nádobí, které má nejen perfektní vlastnosti ale také osobitý design přímo z Francie. I tak by se dala definovat značka Staub. Představte si rok 1974 a francouzské Alsasko, které je proslulé díky bohatým zkušenostem nejen v oblasti kulinářství ale také kvůli řemeslným dovednostem. Právě zde založil Francis Staub společnost, která se jen o pár let později spojila s michelinským šéfkuchařem Paulem Bocusem, aby propůjčil svou tvář nádobí, které by podle něj nemělo chybět v žádné domácnosti. Logo značky STAUB se skládá z obrázku čápa, který je tradičním znakem Alsaska a nápisu STAUB odkazující na jedinečnost značky pocházející z Francie.
Podobné produkty
Ostatní si také kupují
Recepty a rady
19. listopadu 2024
Raději vaří, než peče
03. listopadu 2024
Zdravá snídaně podle Yakshi
17. října 2024