Buďte na vaši příští domácí party originální a udělejte všem skvělý alkoholický drink za použití Kusmi Tea čaje.
Použití čaje v alkoholickém drinku
Že je čaj skvěle mixovatelný do drinků, se možná dozvídáte poprvé. Každý dobrý koktejl zakomponovává do své receptury tzv. BITTER, neboli hořčidlo jako jednu ze čtyř základních chutí.
V našem pojetí je čajová mixologie velikou hrou. Čajové směsi Kusmi Tea nabízejí nepřeberné množství inspirace. V tomto konkrétním případě drinku s názvem Imperial Sour používáme směs Imperial Label, která se ve spoustě užitých ingrediencí překrývá s ingrediencemi likéru Jana Bechera. Obě chuti se krásně chuťově prolínají. Kusmi Tea čaj Imperial Label totiž obsahuje směs skořice, zeleného čaje, zázvoru, kardamomu, anýzu, lékořice, pomerančové kůry a rakytníku.
Aby hořká nedominovala, je její ostrá hrana zaoblena kokosovým mlékem, vodou a sirupem. Vše doladěno limetovým freshem, který drinku přidává na svěžesti.
Pojďme si projít postup, ať si tento výborný drink můžete připravit pro sebe a/nebo pro své hosty.
Ingredience
Pro přípravu čajového základu
- 4 Kusmi Tea odměrky směsi Imperial Label
- 200 ml vody o 100°C
- 5 min. louhování
Ingredience, receptura drinku:
- 50 ml čaje Imperial Label
- 50 ml kokosové vody
- 30 ml Becherovky
- 20 ml kokosového mléka
- 20 ml kokosového sirupu
- 20 ml čerstvé limetové šťávy
Pomůcky, které k přípravě drinku doporučujeme:
- shaker
- krásné sklenice, ať to drinku sluší
- prkénko
- nůž Zwilling
- pinzeta
Postup
Zalijeme 4 odměrky sypaného čaje Imperial Label 200 ml vroucí vodou a necháme 5 minut louhovat zvlášť.
Shaker necháme vychladit tak, že v něm necháme odpočívat led.
Do shakeru přímo na kostky ledu si odměříme všechny další ingredience drinku: kokosové vody, Becherovky, kokosového mléka a nakonec také vylouhovaný čaj.
Než začneme míchat drink, dáme do sklenic, v kterých drink chceme servírovat led, abychom si je před podáváním vychladily.