Upečte si na víkend sladkou dobrotu, která se navíc tváří i tak trochu zdravě. Pro všechny milovníky netradičních receptů z dostupných surovin.
Celková doba přípravy: 1 hodina 15–30 minut bez robota (45 minut s robotem)
z toho pečení: 45–60 minut
Množství: do formy o objemu 2,3 l (9 cups)
Celková doba přípravy: 1 hodina 15–30 minut bez robota (45 minut s robotem)
z toho pečení: 45–60 minut
Množství: do formy o objemu 2,3 l (9 cups)
Ingredience
- 450 g strouhané mrkve
- 280 g celozrnné mouky
- 220 g másla
- 200 g hnědého cukru
- 120 g ořechů
- 4 vejce
- 2 čajové lžičky jedlé sody
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 2 čajové lžičky skořice, špetka soli
Budete potřebovat tu pravou formu na bábovky
Pro dokonalé výsledky vašeho kulinářského snažení doporučujeme robustní formy na bábovky z litého hliníku americké značky Nordic Ware. Díky svému nepřilnavému povrchu se bábovky snadno vyklepávají. Navíc jsou díky propracovaným tvarům jednotlivých forem jsou prostě krásné!
Postup
- Troubu předehřejte na 175 °C.
- Žloutky, cukr a rozpuštěné máslo dejte do mísy a zamíchejte.
- Z bílků vyšlehejte v samostatné nádobě tuhý sníh.
- Všechny sypké ingredience smíchejte v další míse a postupně přidávejte do mokré směsi.
- Nakonec zlehka vmíchejte nastrouhanou mrkev, ořechy a sníh.
- Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
- Těsto vlijte dejte do formy a pečte asi 45 minut.