Francouzská kvalita a elegance
Znáte už hrnce Staub ze smaltované litiny? Jsou naprosto ideální pro dlouhé vaření, dušení, nebo pečení. Hrnec Staub s legračním jménem Cocotte je však třeba brát vážně, protože pro vás při vaření udělá veškerou službu. Nejen, že v něm můžete váš oběd uvařit nebo upéct, ale se svou jedinečnou speciálně tvarovanou poklicí se jídlo bude i samo podlévat. Snad ani není třeba zmiňovat, že díky krásnému vzhledu v něm budete chtít servírovat všechny vaše delikates.
Se staubem bude vaše jídlo vždy štavnaté
Základem vaření s hrncem Staub je vytvoření naprosto ideálních podmínek pro přípravu lahodných pokrmů. Unikátní plochá poklice s hroty na vnitřní straně umožňuje neustálé proudění vlhkosti. Voda z hrotů odkapává rovnoměrně po celém hrnci, a tak jej vlastně pořád podlévá. Pro vaření tak stačí použít jen minimum vody, takže jídlo si tím pádem zanechá více chuti. Představte si tu šťavnatost!
Hrnec, který vydrží generace
Litinové nádobí používají kuchyně po celém světě. Hrnce Staub se snadno zahřejí, není tedy potřeba plotnu udržovat dlouho na vysoké teplotě. Protože jsou krásně robustní a zároveň vedou teplo rovnoměrně, jídlo v nich zůstává teplé po velmi dlouhou dobu. Materiál je také specifický tím, že se jeho vlastnosti s používáním zlepšují, a naopak se výrazně neničí. Smalt je extrémně odolný proti poškrábání a nepřebírá chutě jídla. Staub proto garantuje na hrnce používané v domácnosti dlouhodobou záruku. Je to takový ten věčný hrnec, který se v rodinách předává z generace na generaci.
Asi už víte, že tu jde hlavně o plnou chuť, takže hrnec Staub použijte vždy, kdy chcete docílit extra potěšení chuťových buněk. Pomalé pečení, vaření, a dušení, šetrné ke všem tolik cenným živinám v potravinách, je to, kde budete chtít hrnec Staub využívat především. Díky vysoké teplotě, které lze v hrnci docílit a dlouho ji udržet, je výsledek nejen šťavnatý, ale také perfektně křupavý na povrchu. Díky mosazné nebo niklové rukojeti, která zvládne i vysoké teploty, je možné v hrnci péct v troubě. Samozřejmostí je pak použití na všech typech varných desek včetně indukce.
Široká škála použití
Litinový hrnec Staub Cocotte se hodí i v parných letních dnech
Když zrovna v hrnci nebudete vařit, dusit, nebo péct, zkuste jej využívat pro úžasnou schopnost smaltované litiny udržet teplotu. A tady nemáme na mysli pouze teplo, ale také chlad. Nechte jej chvilku v chladničce a následně použijte pro podávání dezertu, zmrzliny, nebo také na studenou polévku gazpacho, která opravdu zůstane studená i v parných letních dnech. Na závěr máme tip pro ty, kteří rádi dodržují pitný režim – litionový hrnec Staub spolehlivě udrží studený také váš ledový čaj, nebo poslouží jako stylový kyblík na led pro chlazení vína! Užijte si krásné léto ve společnosti tohoto nadčasového hrnce Staub!
Litinové nádobí Staub používá i největší šéfkuchař
Největší šefkuchař všech dob je Paul Bocuse. Dostává Michelinskou hvězdu kontinuálně již přes 50 let. Ve svých kuchyních poutívá francouzské litinové nádobí Staub a měděné nádobí Mauviel.