Doporučujeme servírovat v úžasném velikonočním porcelánu , ať už si vyberete ten od společnosti Villeroy & Boch nebo Rosenthal.
Doba přípravy: 60min.
Ingredience
- 220 g másla
- 6 žloutků, vejce velikosti M
- 6 bílků
- 100 g čokolády nakrájené nadrobno
- 120 g moučkového cukru
- 100 g cukru, ideálně hnědého třtinového
- 140 g jemně mletých loupaných mandlí
- 200 g polohrubé mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- 2 lžíce rumu nebo amaretta
- 80 ml šlehačky
- 1 sáček vanilkového cukru
- špetka soli
Postup
1. Předehřejte troubu na 170°C
2. Šlehejte máslo, dokud z něj není krém. Přimíchejte sůl, moučkový cukr a vanilkový cukr. Po jednom postupně přidávejte žloutky a šlehejte, dokud nevznikne hladký krém. Přimíchejte čokoládu s rumem nebo amarettem a přidejte mandle a šlehačku. Vyšlehejte tuhý sníh z vaječných bílků (dokud netvoří špičky). Můžete přidat cukr, pokud je potřeba.
3. Do máslové směsi přimíchejte mouku a prášek do pečiva a opatrně vmíchejte sníh z bílků. Nalijte těsto do pořádně vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Pečte asi 50 až 60 minut.
4. Nechte vychladnout a poté vyklopte bábovku z formy na servírovací tác. Před podáním ji posypejte moučkovým cukrem. Podávejte se šlehačkou smíchanou se skořicí a vanilkovým cukrem.