Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 34 × 23 × 34 cm |
Hmotnost | 2,7 kg |
Nepřilnavý povrch | ne |
Materiál | keramika |
Myčka nádobí | ano |
Objem (L) | 5 l |
Průměr | 34 cm |
Popis
Keramická forma na řemeslný chléb francouzské značky Emile Henry je uzpůsobena pro jakýkoliv oválný bochník, díky své hloubce umožňuje i pečení bezlepkových produktů. Drážkované dno pro snadné uvolnění bochníku. Provoňte svůj domov vlastnoručně upečenou "šumavou".
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Emile Henry forma na řemeslný chléb a bochník typu Šumava, oválná, granátová
Není nic nad doma upečený, voňavý chleba! Tato novinka roku 2020 firmy Emile Henry má skutečně velkorysou kapacitu a je značně univerzální, oslovuje nejen všechny milovníky klasických českých pecnů, ale i ty, kteří pečou z bezlepkových či jiných ne zcela tvarově stabilních těst. Upečete v ní i malý bochník kulatý.
Tvar formy na chléb vychází opět z podoby tradiční klenuté pece, má chytře upravené, rozšířené otvory pro unikání páry tak, což v kombinaci se žáruvzdornou keramikou Emile Henry zajistí, že během celé doby pečení bude uvnitř formy ideální stupeň vlhkosti a stálá teplota, upečený chléb tak bude krásně nadýchaný s křupavou kůrkou.
Nový tvar plně glazované formy i samotného víka, které jsou mimochodem do sebe stohovatelné, uspokojí i ty nejnáročnější. Dno formy je vybaveno drážkami, aby šel bochník dobře vyklopit. Stejně tak jako u ostatních chlebových forem od Emile Henry, i v této můžete chléb rovnou také zadělat a nechat kynout. Jak na to, se podívejte v návodném videu pro kulatou chlebovou formu:
- rozměry vnější: 34 x 22,5 x 14,5 cm
- rozměry vnitřní: 31 x 19,5 x 14 cm
- váha: 2,7 kg
- maximální/pracovně využitelný objem: 5/3,4 l
- e-book s recepty si můžete stáhnout zde
Keramika High Resistance®Emile Henry
- Vhodná pro zapékání v troubě, porcování v nádobě a následné servírování u stolu
- Keramika akumuluje nejen teplo, ale i chlad, udrží tak pokrm déle při požadované teplotě
- Odolná vůči nárazu nebo poškrábání i vůči teplotním šokům při teplotách -20 °C až +250 °C
- Po vyjmutí z mrazáku můžete rovnou vložit do vyhřáté trouby, keramika nepopraská
- Lze používat v mrazáku, stejně tak v mikrovlnné troubě i troubě klasické až do +270 °C
- Vyrobena z přírodních materiálů, neobsahuje olovo, kadmium či nikl
- Díky dokonale hladké glazuře se snadno čistí, lze mýt v myčce nádobí
- 10letá garance vztahující se na výrobní vady
Proč keramika Emile Henry?
Emile Henry je rodinná firma, která tradiční keramice dává nový rozměr. Inspiruje se francouzským uměním žít a láskou k vaření. Při výrobě keramiky využívá precizní ruční práci a krásné barvy a glazury přírodních tónů, které se hodí téměř do každé kuchyně. Nádobí značky Emile Henry není jen funkční, ale také díky nadčasovému designu skvěle vypadá na prostřeném stole.

10letá garance na výrobní vady
Keramika Emile Henry je vyráběná výlučně ve Francii, v Burgundském městě Marcigny. Co kus, to originál. Dna jednotlivých výrobků jsou označena logem společnosti, číslem pracovníka, který produkt zhotovil, a taktéž opatřená rokem výroby. Díky poctivému značení a především vysoké kvalitě výroby může společnost poskytovat 10letou záruku vztahující se na výrobní vady.

Top keramika High Resistance®
Nádobí z kolekce High Resistance® je vysoce odolné vůči nárazu nebo poškrábání. Odolává i teplotním šokům – po vyjmutí z mrazáku jej můžete vložit rovnou do vyhřáté trouby, keramika vám nepopraská. Nádobí z keramiky HR lze použít pro ohřev v mikrovlnné troubě či mýt v myčce nádobí. Není určeno pro používání na zdrojích přímého tepla.

Emile Henry – krásný příběh o alchymii
Autentická keramika Emile Henry se rodí z alchymie hlíny a ohně, minerálních oxidů plných barev, vášně pro řemeslo a letitého know how. Trvanlivost, kvalita a ušlechtilost přírodních materiálů jsou základem. Její historie se začala psát již v roce 1850.
Jednoduché, zdravé a velmi odolné nádobí značky Emile Henry je vyrobeno z jedinečné směsi jílů podle původní receptury, vylepšené pro udržitelný způsob výroby. Žádné ropné deriváty ani nanomateriály. Minimální spotřeba energie, recyklace a dodržování přísných francouzských norem.
Nádobí rozptyluje teplo jemným a homogenním způsobem a podporuje opravdu pozvolné vaření. I proto ho rádi používají lidé na čtyřech světadílech.
