PGI
Kampotský pepř fermentovaný Potten & Pannen - Staněk, tubus 50 g
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 6 × 9 × 6 cm |
Hmotnost | 0,05 kg |
Popis
Ochutnejte originální produkt prvotřídní světové kvality! Přivezli jsme pro vás Fresh Salted Kampot Pepper s certifikací Fair Trade – pravý kampotský, ručně sbíraný pepř z farmy La Plantation, jehož unikátní chuť a struktura je zachována díky přírodní fermentaci v mořské soli. Křupavý černý pepř z Kampotu s ovocitou chutí, konzervovaný v mořské soli, z exkluzivní řady Premium Gourmet Potten & Pannen - Staněk. Ekologické balení v tubusu z recyklovaného papíru, který zároveň poslouží jako kořenka, hmotnost náplně 50 gramů. Směs není vhodná do mlýnků na pepř!
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Kampotský fermentovaný pepř, Premium Gourmet Edition by Potten & Pannen-Staněk, papírový tubus 50 g
Výjimečný pepř s certifikací původu, sbíraný výlučně ručně, jak velí 100letá tradice, je nově nabízený v rámci exkluzivní řady Premium Gourmet Potten & Pannen – Staněk. Fermentovaný kampotský pepř je oblíbený u michelinských kuchařů jako jsou Peter Sanchez-Iglesias, Michel Roux jr. nebo Tom Kerridge a dalších. Kuličky v mořské soli konzervovaného zeleného pepře z Kampotu, pečlivě balené v papírovém tubusu, přinášejí do vaší kuchyně nevídanou explozi harmonických chutí pepře a soli, způsobující závislost!
- Charakteristika: svěží, voňavý, s jemnější pálivostí; komplexní, harmonický nástup s jemným ovocným až květinovým aroma. na patře vám tato kombinace roztančí nevídané citrusové tóny komplexní vyvážené chuti, doprovázené vůní medu.
- Využití v kuchyni: geniální v jemných omáčkách nebo na rybě s citronem. Má mnoho nových a ještě více neobjevených použití. Jako zcela nečekané dochucovadlo funguje například na steaky.
Cenami ověnčený a špičkovými kuchyři oblíbený fermentovaný černý pepř Kampot té nejvyšší kvality pochází z keřů pepřovníku, pěstovaných na fair trade farmách společnosti La Plantation. Je sklízen výhradně ručně v organické kvalitě, každé zrnko je zpracováno ještě v den sklizně. Společnost využívá místní spolupracovníky, s ohromujícími vědomostmi o této rostlince, neboť někteří pocházejí z rodin, které pěstují pepř již po mnoho staletí. Ruční sklizeň zelených zrnek probíhá od února. Pepřová zrna jsou fermentována v mořské soli ihned po sklizni tak, aby si tak zachoval maximální čerstvost jednotlivých zrnek a vytvořil tak jedinečné a neopakovatelné aroma, které u žádného sušeného pepře nenaleznete. Bobulky pepře zůstanou jemně křupavé na skus, ale přitom si zachovají strukturu.
Každé balení obsahuje pouze 100 % organickou kvalitu toho nejlepšího kampotského pepře, ručně zpracovaného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu co nejdéle uchovat, skladujte jej ve skle na temném místě.
Tento exkluzivní, v soli konzervovaný kampotský pepř je k dispozici také ve skleněné kořence.
Výjimečné pepře z La Plantation
Kampotský pepř z farmy La Plantation má certifikací původu PGI a Fair Trade. Jeho zakoupením podpoříte rozvoj pěstování pepře v dané oblasti, pomůžete drobným farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu a v neposlední řadě také přispějete na vzdělání místních dětí v rámci projektu Les Écoles De La Plantation.
Vysoce kvalitní produkty La Plantation jsou nejen držiteli prestižních ocenění, ale také zcela zaslouženě získaly přízeň mnoha michelinských šéfkuchařů.
Podobné produkty
Ostatní si také kupují
Recepty a rady
03. dubna 2024
Shakshuka: Barevná snídaně z jednoho hrnce
02. října 2023
Bezlepkové mini bábovky s jablky
02. června 2023