Weber
Gril na dřevěné uhlí Go-Anywhere
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 31 × 0 cm |
Hmotnost | 6 kg |
Elektrické | ne |
Typ grilu | na uhlí |
Popis
Malý, kompaktní a snadno přenosný gril na dřevěné uhlí Weber Go-Anywhere.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
V posledních letech se i k nám dostal trend venkovního vaření s přáteli. Tento gril na dřevěné uhlí s grilovací plochou 41 x 25 cm a pochromovaným grilovacím roštem je vhodným společníkem, ať už jedete stanovat, kempovat nebo si prostě chcete vychutnat grilování s přáteli v parku.
Technické info a rozměry:
- grilovací rošt: 42 x 26 cm
- hmotnost: 5,2 kg
- výška x šířka x hloubka: 37 x 53 x 31 cm
Prodloužená záruka
- 10 let záruka na kotlík a poklop (tělo grilu)
- 5 let záruka na madla a čistící systém
- 2 roky záruka na ostatní díly
Otočné nohy
Aby byl gril ještě více praktický, má ve své základní sestavě otočné nohy, které krom toho, že slouží jako pojistka když gril přenášíte, tak při grilování chrání zem před ožehnutím.
Bezpečnost především
Díky madlu z duroplastu s tepelným štítem je manipulace s grilem doopravdy hračka. Madlo je dále odolné vůči žáru a UV záření.
Regulace teploty
Na poklopu jsou dva průduchy s hliníkovým uzávěrem pro snadnou obsluhu při regulaci teploty.
Rošt
Grilovací rošt je pochromovaný pro lepší lepší údržbu.
Stavba grilu
Tělo grilu (kotel s poklopem) je samozřejmě porcelánem smaltovaný, pro vyšší odolnost a lepší uchovávání tepla.
Proč grilovat s poklopem?
Poklop je nejdůležitější součástí OGS „Originální grilovací systém“. Díky uzavřenému poklopu může vzduch cirkulovat a v tuto chvíli, díky správnému poměru vzduchu a žáru bude váš pokrm připraven nejen rychleji a rovnoměrněji ale také šetrněji. Navíc díky poklopu můžete grilovat i v zimě!
Přímá grilovací metoda
Přímé grilování závisí na jedné věci a to je rozložení uhlíků, které budou přímo pod grilovanou surovinou. Pokud chystáte grilování steaků, špízů, zeleniny nebo jiného pokrmu, který negrilujeme déle než 30 minut je tato metoda právě pro vás.
Nepřímá grilovací metoda
Nepřímá grilovací technika se využívá především jako náhrada pečení v troubě. Závisí na rozložení žhavých uhlíků, nejsou přímo pod grilovanou surovinou. Při nepřímé grilovací technice můžete připravit koláč, vetší kousky masa nebo jakýkoliv pokrm, který ke své přípravě potřebuje více než 30 minut.
Před vynálezem kotlového grilu se grilovalo pouze v otevřených cihlových grilech, které nebyli přenosné a při nepříznivém počasí se nedal nijak chránit – nebyl k dispozici žádný poklop, který by ochránil žhnoucí palivo, natož připravovaný pokrm.
Velký příznivec grilování, dobrého jídla ale také otec jedenácti dětí George Stephen (zakladatel firmy Weber), nebyl s tímto stylem grilování spokojen a ani smířen. Přemýšlel, jak stávající způsob grilování změnit, aby bylo snazší a praktičtější. Revoluční nápad využít ke konstrukci zahradního grilu lodní bójku se zrodil při plachtění. Psal se rok 1952 a George Stephen vytvořil prototyp kotlového grilu tím, že přepůlil kovovou bójku, kdy spodní části přidal nohy a vytvořil z ní kotel a horní část použil jako poklop. V podobném designu je kotlový gril značky Weber veden dodnes.
Díky nápadu s kovovou bójí se zrodila firma Weber, která klade důraz na spojení vysoké kvality ale také dlouholeté spolehlivosti.
Podobné produkty
Ostatní si také kupují
Recepty a rady
06. května 2024
Šťavnaté krůtí burgery na grilu s křenovým dipem
24. července 2023
Dětské letní radovánky
30. června 2023