Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 14 × 17 × 10 cm |
Hmotnost | 0,37 kg |
Materiál | hliník |
Objem (ML) | 130 ml |
Myčka nádobí | ne |
Indukční ohřev | ne |
Popis
Výsledek spojení dvou ikon italského designu. Tradiční konvička na přípravu kvalitní kávy v domácím prostředí od firmy Bialetti, symbolu italské kávové kultury, v kabátku návrhářského dua Dolce & Gabbana, limitovaná kolekce se vzory sicilské majoliky Mediterraneo Blu.
Moka express konvička Bialetti/ DG na přípravu 3 šálků kávy má objem 130 ml je určena pro všechny typu ohřevu, kromě indukce.
Připravíte si tak doma 3 porce silné italské aromatické kávy velmi podobné espressu.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Moka Express konvička Bialetti Blu Mediterraneo, 3 cup
Tradiční osmihranná hliníková konvička na přípravu moka kávy, zdobená podle návrhu dua Dolce & Gabbana modrobílými abstraktními vzory jejich kolekce Blu Meditarraneo na vrchní části a tradičním logem malé kreslené postavičky muže s knírkem (l´omino con i baffi), které zdobí každou Bialetti konvičku, na své spodní modré části. Kapacita konvičky je 130 ml, což odpovídá 3 šálkům italské silné kávy.
Jak fungují moka konvičky?
- Do dolní části konvičky nalijte vodu JEN po vyznačenou rysku, nikdy nepřelévejte, protože voda by pak při extrakci mohla stříkat ven.
- Voda se v dolní části konvičky zahřeje a díky tlaku pak stoupá přes kovový filtr s mletou kávou, což vede k extrakci a následné výrobě kávy v horní části konvičky.
- Pro lepší chuť nápoje je lépe do spodní části nalévat vodu již částečně ohřátou ve varné konvici, než zcela studenou z kohoutku.
- Dejte přípravě čas a vařte na malém plameni, vyplatí se na výsledek chvilku počkat.
- Výsledná káva má silnou a intenzivní chuť, podobně jako espresso, ale s nižším tlakem (zhruba 1,5 baru oproti 9 barům u espressa).
- Doporučuje se používat jemně mletou kávu, ale ne tak jemnou jako pro espresso.
Údržba
Po každém použití je důležité konvičku dobře propláchnout a očistit od kávové sedliny, aby se předešlo usazování kávových olejů.
Konvička je určena POUZE pro ruční mytí, vyvarujte se abrasivních prostředků a silných detergentů.



Kolekce Bialetti Blu Mediterraneo
Modrobílý design moka konviček je výsledkem pokračování zdařilé spolupráce návrhářského dua Dolce & Gabbana a značky tradičních italských konviček na přípravu kávy Bialetti. Podobně jako malé spotřebiče Smeg nese kolekce těchto konviček a doplňků v podobě šálků a lžiček název Blu Mediterraneo.
Modrobílé vzory, kterými jsou těla konviček zdobeny jsou poctou sicilské majolice, keramice zdobené speciální smaltovací technikou, kterou na Sicílii přinesli už v 9 století Arabové a postupně se stala nedílnou součástí sicilského kulturního dědictví.
Moka konvičky na kávu, ozdobené modrými tóny italské majoliky představují nejen pomocníky pro přípravu kvalitní kávy doma, ale také malá umělecká dílka, chvalozpěv na barvy sicilského moře a oblohy, které se setkávají v jásavém tanci rozmanitých tvarů a přírodních motivů...
Bialetti jako symbol italské národní hrdosti
Alfonso Bialetti vynalezl první moka konvičku, nazvanou "Moka Express," v roce 1933. Její design byl naprosto revoluční, protože umožňoval domácí přípravu kvalitní espressa bez potřeby drahých kávovarů. Malá, ale efektivní konvička se stala globálně rozpoznatelným produktem, a Italové jsou na její vynález právem hrdí. V současné době firma dodává na trh i modely, určené pro indukci s ocelovou vrstvou.
Italské moka konvičky, především ty od Bialetti, jsou považovány za jeden ze symbolů italské technické inovace a designu. Jsou vystavovány i v muzeích designu, např. v Muzeum moderního umění v New Yorku (MoMA). Tradiční osmihranná hliníková Bialetti Moka Express se stala symbolem italské kávové kultury a získala celosvětovou popularitu.Moka konvička je často jedním z prvních kuchyňských spotřebičů, které mladí Italové dostávají, když se osamostatňují.Italské rodiny často předávají moka konvičky z generace na generaci. Tyto konvičky nejsou jen nástrojem, ale často mají pro majitele emocionální hodnotu a jsou symbolem rodinných tradic. Mnoho Italů se učí připravovat kávu už v mládí, což je považováno za součást jejich kulinářského dědictví.
