Opinel
Bon Appetit steakový nůž s polymerovou rukojetí, antracitový, čepel 11 cm
(7)
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 22 × 1,4 × 2 cm |
Hmotnost | 0,043 kg |
Materiál | nerezová ocel |
Myčka nádobí | ano |
Popis
Bon Apetit steakový nůž, s nerezovou mikro zoubkovanou čepelí a ergonomicky prohnutou rukojetí, zaručuje snadné krájení steaků, bifteků i grilovaného masa a je vhodný do myčky nádobí
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Opinel Bon Appetit steakový nůž s polymerovou rukojetí
Příborové steakové nože s 11 cm dlouhou, mikrovroubkovanou nerez čepelí silnou 1,5 mm, jsou barevně inspirované trendy industriálním stylem, nové série pak hnědo a modrozelenými tóny mořských vln. Díky speciálnímu materiálu rukojeti nože perfektně snášejí myčku nádobí, bez ztráty funkčnosti.
Vlastnosti:
- čepel z nerezové oceli
- délka čepele 11 cm
- čepel se 154 mikro zoubky
- odolná POM rukojeť v trendy barvách
- vhodné do myčky nádobí
od stolu rovnou do myčky
Rukojeť steakových nožů této řady Bon Appetit je vyrobena z vysoce odolného polymeru–POM, který zaručuje, že nůž je možné bez jakékoli újmy mýt v myčce nádobí, rukojeť je odolná chemickým detergentům, snáší vysoké teploty a samozřejmě její tvar i barva odolávají působení vody. Čepel steakového nože je z nerezové oceli 12C27, která ji chrání před vlivem koroze. Díky 154 mikro zoubkům není nutné ji ani ostřit.
Není ocel jako ocel
Výběr oceli určuje životnost a kvalitu ostří, a proto je mu věnována patřičná pozornost, neboť ve svém důsledku tak ovlivní hlavní užitné vlastnosti celého výrobku. Pro nože značky Opinel byla vybrána vysoce kvalitní švédská ocel 12C27 (Sandvik). Tato ocel je vysoce odolná vůči korozi a jednoduchá na údržbu díky přídavku chromu. Přídavek uhlíku v oceli (0, 40 %) zajistí excelentní hranu, která drží tvar i při styku s tvrdším materiálem bez nutnosti broušení.
Zrození legendy
Příběh dnes již ikonické značky Opinel® začíná v 19. století, kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil kovat hřebíky a následně založil ve Francii svou kovárnu. Po jeho smrti převzal řemeslo syn Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobcem ostrých předmětů“ protože ostří jeho srpů a kos bylo vyhlášeno široko daleko jako to nejostřejší možné.
Ten pravý Opinel-kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat. Nejstarší syn Daniela Opinela, Joseph, se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn uměleckou vášní, spojil ruční zpracování s tehdy nejmodernější technologii a vytvořil malý zázrak. Psal se rok 1890 a světlo světa spatřil kapesní zavírací nůž Opinel, nůž od prvního dne milovaný a předávaný z generace na generaci. Nůž, který během dalších let získal stovky tisíc fanoušků po celém světě, stal se běžnou součástí spousty domácností, a tak trošku jedním ze symbolů celé Francie…
Podobné produkty
Ostatní si také kupují
Recepty a rady
06. září 2024
Na samotě u lesa...a nejen tam
30. srpna 2024
Neocenitelní pomocníci pro studenou kuchyni
23. srpna 2024
Jednoduchý recept na Gazpacho
20. srpna 2024