Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 27 × 6,5 × 27 cm |
Hmotnost | 1,25 kg |
Průměr | 27 cm |
Materiál | keramika |
Myčka nádobí | ano |
Objem (L) | 2,4 l |
Nepřilnavý povrch | ne |
Popis
Hluboká koláčová forma Madeleine francouzské značky Emile Henry byla vyrobena z odolné keramiky High Resistance® s ozdobným vlnitým okrajem. Formu sytých barev můžete bez obav vložit do mrazáku a poté do vyhřáté trouby. Samozřejmě ji lze mýt v myčce nádobí. Průměr formy činí 27 cm, výška 6,5 cm a užitný objem 2,2 l. K dispozici v sytých barvách, které kuchyni sluší: růžová a slonová kost.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Kulatá koláčová forma Madeleine Ø 27 cm, Emile Henry
A je to tady! Tolik očekávaný design... Přivítejte ve své kuchyni trochu nostalgických vzpomínek s kolekcí Madeleine od Emile Henry. Madeleine svým názvem připomíná oblíbený francouzský dezert, který milují snad všichni, od dětí po dospělé. Kolekce forem na pečení v nadčasovém designu s ozdobným vlnitým okrajem je tak odkazem na milované babiččiny recepty a výjimečné okamžiky, které představují. Evokuje ty nejkrásnější vzpomínky a chutě, které chceme zažívat a cítit zas a znova.
Formu Madeleine si zamilujete pro její krásný design ale i praktické vlastnosti:
- keramický povrch je přirozeně nepřilnavý, stačí pouze trošku namazat tukem,
- z mrazáku ji lze dát rovnou do vyhřáté trouby,
- rovnoměrně rozvádí teplo pro dokonalé propečení,
- připravený koláč v ní nakrájíte přímo na stole bez toho, aniž byste ji poškrábali,
- snadno se čistí, ani při mytí v myčce nebude ztrácet barvu,
- a navíc je vyrobena z přírodního materiálu, který neobsahuje škodliviny a je šetrný k životnímu prostředí.

Keramika High Resistance®Emile Henry
- Vhodná pro zapékání v troubě, porcování v nádobě a následné servírování u stolu
- Keramika akumuluje nejen teplo, ale i chlad, udrží tak pokrm déle při požadované teplotě
- Odolná vůči nárazu nebo poškrábání i vůči teplotním šokům při teplotách -20 °C až +250 °C
- Po vyjmutí z mrazáku můžete rovnou vložit do vyhřáté trouby, keramika nepopraská
- Lze používat v mrazáku, stejně tak v mikrovlnné troubě i troubě klasické až do +270 °C
- Vyrobena z přírodních materiálů, neobsahuje olovo, kadmium či nikl
- Díky dokonale hladké glazuře se snadno čistí, lze mýt v myčce nádobí
- 10letá garance vztahující se na výrobní vady
Proč keramika Emile Henry?
Emile Henry je rodinná firma, která tradiční keramice dává nový rozměr. Inspiruje se francouzským uměním žít a láskou k vaření. Při výrobě keramiky využívá precizní ruční práci a krásné barvy a glazury přírodních tónů, které se hodí téměř do každé kuchyně. Nádobí značky Emile Henry není jen funkční, ale také díky nadčasovému designu skvěle vypadá na prostřeném stole.

10letá garance na výrobní vady
Keramika Emile Henry je vyráběná výlučně ve Francii, v Burgundském městě Marcigny. Co kus, to originál. Dna jednotlivých výrobků jsou označena logem společnosti, číslem pracovníka, který produkt zhotovil, a taktéž opatřená rokem výroby. Díky poctivému značení a především vysoké kvalitě výroby může společnost poskytovat 10letou záruku vztahující se na výrobní vady.

Top keramika High Resistance®
Nádobí z kolekce High Resistance® je vysoce odolné vůči nárazu nebo poškrábání. Odolává i teplotním šokům – po vyjmutí z mrazáku jej můžete vložit rovnou do vyhřáté trouby, keramika vám nepopraská. Nádobí z keramiky HR lze použít pro ohřev v mikrovlnné troubě či mýt v myčce nádobí. Není určeno pro používání na zdrojích přímého tepla.

Emile Henry – krásný příběh o alchymii
Autentická keramika Emile Henry se rodí z alchymie hlíny a ohně, minerálních oxidů plných barev, vášně pro řemeslo a letitého know how. Trvanlivost, kvalita a ušlechtilost přírodních materiálů jsou základem. Její historie se začala psát již v roce 1850.
Jednoduché, zdravé a velmi odolné nádobí značky Emile Henry je vyrobeno z jedinečné směsi jílů podle původní receptury, vylepšené pro udržitelný způsob výroby. Žádné ropné deriváty ani nanomateriály. Minimální spotřeba energie, recyklace a dodržování přísných francouzských norem.
Nádobí rozptyluje teplo jemným a homogenním způsobem a podporuje opravdu pozvolné vaření. I proto ho rádi používají lidé na čtyřech světadílech.
