Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 0,403 kg |
Materiál rukojeti | plast |
Popis
Sada klasických a osvědčených nožů kolekce Four Star od Zwilling J.A. Henckels. Bezespárá syntetická rukojeť, která splňuje i njepřísnější hygienické normy.
Sada obsahuje:
- 1x kuchařský nůž Four Star, délka čepele 20 cm
- 1x plátkovací nůž Four Star, délka čepele 16 cm
- 1x špikovací nůž Four Star, délka čepele 10 cm
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Sada nožů Four Star, 3 ks (kuchařský, plátkovací, špikovací)
Sada 3 nejpoužívanějších kuchyňských nožů z kolekce Four Star od německého výrobce Zwilling J.A. Henckels obsahuje nůž kuchařský, plátkovací a nůž špikovací.
Kuchařský nůž
Kuchařský nůž vám usnadní krájení a řezání bezpočtu nejrůznějších surovin. Jeho dlouhá a silná čepel s jemným ostřím umožňuje rovnoměrné rozložení síly a efektivní kontrolu řezu. Je předurčen ke zpracování jak větších surovin, stejně tak ke krájení bylinek. Snadno s ním nakrájíte velké kusy masa či připravíte malé kousky zeleniny či ovoce.
Plátkovací nůž
Robustní nůž s dlouhou a rovnou čepelí. Je vhodný pro plátkování syrového i tepelně upraveného masa. Je dostatečně přesný při řezu a díky tomu se tedy dokonale hodí na porcování pečeně, šunky či salámů.
Špikovací nůž
Malý, lehký a naprosto všestranný nůž se štíhlou a středně špičatou čepelí. Hodí se k celé řadě kuchyňských úkonů od krájení přes čištění až po špikování masa. Díky jeho krátké čepeli jej můžete snadno použít také ke zdobení ovoce a zeleniny.
Řada nožů Four Star
S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling J.A. Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály i hobby kuchaře. Kromě použití těch nejkvalitnějších materiálů, byla využita i revoluční technologie s bezspárou syntetickou ergonomickou rukojetí plynule navazující na čepel vykovanou z jednoho kusu té nejkvalitnější nerezové oceli tvrzené mrazem. Výsledkem spojení kvalitních materiálů a nových technologických postupů je pak nůž, jehož čepel je odolná, dobře vyvážená, pružná s dlouhotrvající ostrostí.
- speciální směs nejkvalitnější nerezové oceli
- Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)
- Friodur® - tvrzení mrazem pro dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje
- ruční doostření a leštění, kontrola laserem
- bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky
- záštita - chrání prsty a vyvažuje nůž
- tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
- doživotní záruka na výrobní vady čepele
- lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí
Vysoce kvalitní směs oceli
Pro výrobu nožů používá společnost Zwilling J. A. Henckels speciální vysoce kvalitní směs oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, jenž je vyráběná exkluzivně pro specifické potřeby nožů Zwilling. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi a řemeslným knoh-how tak vznikají nože s dlouhotrvající ostrostí, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní a samozřejmě korozi odolné. Výsledná tvrdost oceli je přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice.

FRIODUR® – tvrzení oceli mrazem
Speciální postup kalení, tedy tvrzení nožů, patentovanou technologii FRIODUR® spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí v oceli, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.

Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli – nože jsou pevnější a ostří je houževnatější a déle odolává otupení.

Laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V"
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Broušení nožů Zwilling
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A to i když používáte vhodná dřevěná či plastová prkénka na krájení. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit či udržovat ostří za pomoci ocílky. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka. Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství.
K ostření nožů Zwilling doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling. Vhodnou alternativou jsou však i brousky AnySharp. Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů, případně si můžete přečíst vše potřebné o broušení v našem blogovém článku zde.
Příběh značky Zwilling – více než 290 let úspěšné historie
V roce 1731 zapsal Peter Henckels známku ZWILLING do rejstříku nožířů v německém Solingenu a položil tak základy mezinárodní společnosti, která je dnes známá po celém světě. O 40 let později se narodil Johann Abraham Henckels, který dal společnosti jméno, jež platí dodnes. To byl jen začátek neobyčejně úspěšného příběhu ze Solingenu, jehož kapitola se psala a stále píše po celém světě. Výjimečný úspěch jedné z nejstarších značek na světě je založen na kvalitě inovativních výrobků, které dodnes určují mezinárodní standardy.
