Ken Hom
Tradiční čínská wok pánev Excellence, uhlíková ocel, vypalovací, 36 cm
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 1,668 kg |
Průměr | 36 cm |
Indukční ohřev | ano |
Nepřilnavý povrch | ano |
Odnímatelná rukojeť | ne |
Myčka nádobí | ne |
Popis
Tradiční velká wok pánev od mistra asijské kuchyně z řady Excellence, vhodná pro všechny zdroje ohřevu. Vyrobena z lehké uhlíkové oceli 1,8 mm silné. Kovové oko na konci bukové rukojeti garantuje pohodlné a bezpečné zavěšení. Pánev je vhodná pro přípravu jídla pro 4-6 osob, disponuje i pomocným uchem, rovněž z bukového dřeva. Nepřilnavý povrch se na pánvi vytvoří správným vypálením a postupným patinováním pánve. Prodloužená záruka 10 let.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Ken Hom Excellence tradiční wok pánev s dřevěnou (bukovou) rukojetí a přídavným madlem z bukového dřeva, průměr 36 cm
Tradiční čínský wok pro zdravé a rychlé vaření, pánev vhodná pro každý zdroj ohřevu, tedy i pro vaření na indukci. Přírodní nepřilnavý povrch tzv patina se vytvoří po správném vypálení a během používání. Tradiční čínský wok je vyroben z lehké uhlíkové oceli 1,8 mm silné, má krásnou, dřevěnou rukojeť z bukového dřeva a ze stejného materiálu je i pomocné ucho, umožňujicí snadnou manipulaci i s plnou pánví. Pohodlně v ní tak připravíte jídlo pro 4-6 osob.
Řada Excellence reprezentuje to nejlepší, co si u mne můžete koupit. Tyhle pánve prostě miluji a věřím, že budete i vy.
Ken Hom
Tuto tradiční čínskou wok pánev je před prvním použitím třeba správně připravit – v anglickém jazyce wok seasoning, tedy něco jako správně wok
Ken Hom wok = světová špička pro autentickou přípravu čínské a asijské kuchyně
Pánev wok řady Excellence je navržena tak, aby vám umožnila rychlou, snadnou a zdravou přípravu oblíbených jídel asijské kuchyně. Nepřilnavý povlak na pánvi vytvoříte tzv. vypalováním (wok seasoning), kdy na pánvi postupně vznikne tmavohnědá patina.
Jak správně vypálit stříbrnou (karbonovou) wok pánev – Ken Hom Excellence wok seasoning
1. Syrovou pánev nejprve musíte zbavit chemického ochranného povlaku, kterým byla opatřena v továrně. Před jakýmkoliv použitím ji tedy nejprve vložte pod tekoucí horkou vodu na dobu cca 5minut, aby povlak povolil. Pak svůj nový wok pořádně vydrátkujte, doslova jej můžete vydřít drátěnkou s použitím mycího prostředku (3-4 minuty), a to jak zevnitř, tak také z venku. Zejména budete-li ji chtít používat na indukci věnujte velkou pozornost i vnejšímu povrchu, speciálně dnu.
2. Nakonec naplňte wok do cca poloviny vodou a přiveďte k varu. Následně vodu vylejte a pánev dobře osušte. Tím dostanete pryč zbytky chemické úpravy z výroby a pánev je připravena na patinování.
3. Karbonový Ken Hom wok silně vymažte z vnitřní strany tukem, použijte slunečnicový nebo kukuřičný olej, olej podzemnice olejné či jiný olej na smažení (nikdy ale nepoužívejte olivový!), přebytečný tuk odsajte papírovou utěrkou.
4. Pozvolna zahřívejte svou novou karbonovou pánev na plotýnce, dokud olej nezačne kouřit a přepalovat se. Pak sundejte ze zdroje tepla, nechte zchladnout a vytřete papírovou utěrkou. Proces zopakujte ještě 2-3x. (Na indukci mějte na plotýnce nastaveno 200°C.)
5. Uvnitř pánve se začne dělat tmavá skvrna (hnědá až černá), která se postupně rozšiřuje, s pánví je potřeba otáčet, aby se udělala po celé ploše. Tím je zahájen proces patinování, vytváření přirozeně nepřilnavého povrchu, který bude tmavnout, čím více budete svou wok pánev používat.
Vytvořená patina zajišťuje, že se povrch pánve wok stane přirozeně nepřilnavým, rychleji se zahřeje a následně udržuje potřebnou vysokou teplotu. Používáním tvořící se patina chrání vaši pánev také před rzí. Nejprve musíte wok pořádně rozpalit, pak teprve přidejte olej, následně zeleninu, maso, nudle nebo cokoliv jiného, co chcete smažit, párkrát promíchejte a můžete servírovat... Pokud pánev správně vypálíte, stane se vaším nejoblíbenějším náčiním v kuchyni.
Perfektní kuchyňské vybavení pro každodenní použití pro přípravu jídel technikou stir-fry z ní činí také:
- lehkost – kostru tvoří uhlíková ocel o síle 1,8 mm
- stabilnost – plochá základna, pevně sedí na všech typech ohřevu
- 100% autentičnot – nepřilnavý povrch-patinu vytvoříte správným vypálením a používáním
- vysoká odolnost – možno používat i kovové kuchyňské náčiní
- bezpečnost – dřevěná rukojeť s minimální tepelnou vodivostí, pomocné ucho
- skladnost – velké kovové oko na zavěšení
- snadná údržba – pouze opláchnete horkou vodou
- odolnost – záruka 10 let
- univerzálnost – vhodná na všechny typy ohřevu, včetně indukce
Technické specifikace:
- průměr: 36 cm
- délka: 60,5 cm
- hloubka: 14,5 cm
- váha: 1,668 kg
Doporučení pro údržbu:
Proveďte první mytí podle instrukcí na obalu a do sucha vytřete měkkou utěrkou. Po patinování myjte pouze ručně, pod horkou tekoucí vodou, nebo wok po každém vaření naplňte vodou, přiveďte k varu, vodu vylijte a wok vytřete do sucha. Při ručním mytí nepoužívejte mycí prostředky ani houbičku, pouze mycí kartáček, přichycené zbytky jídla nechejte odmočit. Čas od času potřete vnitřní povrch pánve olejem. Nikdy nemyjte v myčce nádobí, přišli byste o svou patinu!
Spousta lidí se mě ptá, co v kuchyni nejvíce používám. Moje odpověď je vždy stejná – je to pánev wok. Protože to je to jediné, co opravdu potřebujete.
Ken Hom
Fenomén Ken Hom – téměř 40 let na asijské vlně
Zapálený propagátor čínské a asijské kuchyně i kultury, špičkový kuchař, úspěšný restauratér, autor 37 kuchařek přeložených do mnoha jazyků, televizní celebrita s vlastními pořady, nositel Ŕádu britského impéria (OBE) za služby kulinárnímu umění, milovník vína a japonské whisky, fotbalový fanda Manchestru United, pokorný a milující syn hrdý na svou matku a své kořeny...to všechno je Ken Hom, zakladatel značky pyšnící se jeho jménem.
Ken Hom – spojení švýcarské preciznosti a kvality s kouzlem asijské kuchyně
První pánev s názvem Ken Hom Hot Wok byla uvedena na trh v roce 1986, jednalo se o první wok na světě, který měl seříznuté dno tak, aby seděl nejen na otevřeném ohni, ale třeba i na elektrických plotýnkách. Prvenství měly Ken Hom Wok pánve také v tom, že se začaly prodávat i v běžných obchodech na hlavních třídách, nejen ve speciálkách. O 12 let později mělo například již 10 % domácností ve Velké Británii některý z produktů, nesoucí jméno Ken Hom. Do dnešních dnů se prodalo do 59 zemí světa více jak 8 milionů kusů výrobků, nesoucích jméno Ken Hom.
Kenova spolupráce na výrobě pánví s DKB Household, dceřinou společností švýcarského holdingu Diethelm Keller Group, nepřetržitě trvá přes 30 let, od roku uvedení první pánve na trh. Tato celosvětově působící holdingová společnost je spravovaná již čtvrtou generací zakládající rodiny a je lídrem na světovém trhu domácích potřeb.
Ken Hom wok pánve, nesoucích jeho jméno, samozřejmě používá a každý "svůj" nový výrobek také osobně velmi pečlivě testuje, než je vypuštěn na trh. Ví totiž moc dobře, jak je důležité při stir-fry vaření pracovat s kvalitním nádobím a příslušenstvím, protože i to ovlivní chuť připravovaného jídla. I proto pánve ani další doplňky nesoucí jeho jméno Ken Hom své uživatele nikdy nezklamou.
Správný kuchař nemůže vařit čínská jídla bez dobré wok pánve, říká ve svých pořadech Ken Hom, světově uznávaný odborník na autentickou čínskou a asijskou kuchyni. Ken Hom wok nepřilnavé pánve řady Excellence jsou skutečně tím nejlepším, co si můžete pořídit.
Zajímá vás příběh mistra asijské kuchyně a jeho značky Ken Hom? Kde se vzal a jak žije teď? Více se dočtete v článku na našem blogu zde.