Staub
Litinová pánev na palačinky, 30 cm
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 2,4 kg |
Indukční ohřev | ano |
Odnímatelná rukojeť | ne |
Průměr | 30 cm |
Nepřilnavý povrch | ne |
Myčka nádobí | ano |
Popis
Palačinková pánev Staub o průměru 30 cm vyrobená ze smaltované litiny.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Litinová pánev na palačinky Staub, 30 cm
Litinová kulatá palačinková pánev má průměr 30 cm a díky své hmotnosti dobře doléhá na všechny tepelné zdroje a umožňuje optimální a rovnoměrnou distribuci tepla po celé ploše pánve až k okrajům. Palačinka se tak osmaží opravdu rovnoměrně, bez připalování a nadužívání oleje.
Snížené okraje usnadňují roztírání těsta a snadné obracení palačinek. Připravte si klasické palačinky, tenké francouzské crêpes, ale i české bramboráky. Na sladko i na slano.
- Extrémně odolná smaltovaná litina
- Vhodné na všechny typy varných povrchů, včetně indukce, i do trouby
- součástí balení je obracečka a nástroj na roztírání těsta (bukové dřevo)
- průměr: 30 cm
- délka včetně rukojeti: 53,2 cm, hmotnost 2,4 kg
Materiál
Litina je velmi odolná vůči teplotním šokům, ale také je odolná vůči poškrábání. Její stálý vzhled a nadčasový design se ideálně hodí i pro servírování přímo z hrnce. Díky svému nepřilnavému povrchu se hodí i na karamelizování, restování, dušení ale především pro pomalé vaření. Litinové nádobí Staub se velmi lehce udržuje a je velmi pohodlné při používání.
Výroba
Samotná výroba litinového nádobí zahrnuje stovky vizuálních i technických kontrol. Proto si můžete být jistí jedinečnou kvalitou a precizností se kterou do vaši domácnosti vstoupí nádobí Staub.
Odlévání litého nádobí není lehký úkol. Výroba začíná přípravou hliníkové formy, díky které vznikne písková forma určená pouze k jednomu odlitku. Odlévání taveniny ze surového železa a koksu probíhá automaticky, pod dozorem lidského oka. Z odlitku je na vibrujícím pásu postupně sklepán zbytek pískové formy a následně se ručně začišťuje.
Výrobek už má konečný tvar, ale ještě potřebuje hodně péče, aby měl vlastnosti, které jsou pro litinu typické. Pak už je na řadě zušlechťování, kdy výrobek prochází obroušením nálitků, otryskáváním ocelovým pískem a smaltováním, které probíhá až ve 3 vrstvách. K dokončení jedinečného hrnce už chybí jen vypálení při teplotě 800°C po dobu 30 minut.
Jedinečné litinové nádobí, který má nejen perfektní vlastnosti ale také osobitý design přímo z Francie. I tak by se dala definovat značka Staub. Představte si rok 1974 a francouzské Alsasko, které je proslulé díky bohatým zkušenostem nejen v oblasti kulinářství ale také kvůli řemeslným dovednostem. Právě zde založil Francis Staub společnost, která se jen o pár let později spojila s michelinským šéfkuchařem Paulem Bocusem, aby propůjčil svou tvář nádobí, které by podle něj nemělo chybět v žádné domácnosti. Logo značky STAUB se skládá z obrázku čápa, který je tradičním znakem Alsaska a nápisu STAUB odkazující na jedinečnost značky pocházející z Francie.