Nordic Ware
Nepřilnavá kulatá forma na dort, otvírací, Ø 23 cm
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 24,8 × 7,6 × 24,8 cm |
Hmotnost | 0,454 kg |
Popis
Otevírací kovová forma Nordic Ware na velký dort, vyrobena z karbonové oceli s nepřilnavým povrchem. Průměr 23 cm, objem 2,4 l (10 cup).
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Nordic Ware kulatá otvírací forma na dort Springform, průměr 23 cm, objem 2,4 l
Dortová forma s jednoduchým uvolněním boční stěny pomocí klipu. Vyrobená z karbonové oceli s nepřilnavým povrchem.
- Materiál: karbonová ocel, nepřilnavý povrch
- Barva: stříbřitě šedá
- Průměr: 22,86 cm
- Objem: 2,4 l (10 cup)
Perfektní výsledek za všech okolností
Forma je vyrobená z karbonové oceli, která rovnoměrně rozvádí teplo po celé své ploše. Díky jednoduchému uvolnění boční stěny pomocí klipu pak můžete snadno manipulovat také s upečeným dortovým korpusem.
Pokyny pro údržbu
- Před prvním použitím a po každém následujícím umyjte ručně teplou mýdlovou vodou za pomoci houbičky.
- Doporučujeme používat nylonové, dřevěné nebo silikonové nástroje a pomůcky na čistění. Kovové nástroje a drátěnky ocelový plech poškrábou, mohou způsobit drobné prohlubinky v plechu a při dlouhodobém používání také korozi.
-
Je možné mýt v myčce, ale pokaždé dbejte, aby byla forma důkladně vysušena, než ji uložíte.
-
Před každým použitím formu vymažte máslem, sádem, stolním olejem nebo doporučeným sprejem, popřípadě ji vyložte pečicím papírem.
Lidský přístup
Nádherné bábovkové formy a další výrobky značky Nordic Ware jsou vyráběny s viditelnou péčí a to i díky tomu, že při výrobě dochází také na ruční opracování. Proces vytvoření unikátních bábovek v Nordic Ware zdokonalují už přes 70 let, tak aby formy byly nejen jedinečné ale také dokonale funkční.
Materiál
Hliník, který se používá pro výrobu forem, se v prvním kroku roztaví při teplotě 650°C a následně pak vtéká jako tekutý do záchytné komory, kde tlakové rameno vtlačuje tekutý hliník do formy.Tento proces musí být rychlý, protože trvá pouze pár vteřin, než hliník ztuhne. Poté se forma otevře a je možné z ní vyjmout velice horkou, ale pevnou hliníkovou formu na bábovku. Hliník je velmi tvárný, proto mohou být formy Nordic Ware vytvarovány do nejmenšího detailu.
Povrch
Po odlití do příslušného tvaru má ale forma před sebou ještě dlouhou cestu, dalším krokem je oříznutí přebytečného hliníku po obvodu formy. Pak se forma odešle na další zpracování, kde prochází řadou dokončovacích procesů, včetně začišťování pomocí vibračního zařízení, ochranného postřiku proti korozi a zdrsnění povrchu. Pak je forma důkladně omyta, opatřena nástřikem nepřilnavého povrchu a vytvrzena pomocí pryskyřice bez příměsi PFOA.
Americká značka Nordic Ware začala svou historii psát v roce 1946, kdy firmu založili metalurgický inženýr se švédskými kořeny, David Dalquist, společně se svou manželkou Dorothy. Do povědomí zákazníků se však firma dostala až roku 1950, kdy Davida navštívila skupina hospodyněk a požádala ho o vytvoření klasické bábovkové formy, kterou znali ze svých evropských domovin. David jejich přání vyslyšel a vytvořil světově známé Bundt, což je patentově chráněné označení bábovkových pečících forem. Další zvrat přišel v roce 1966. V americkém Houstonu se konala prestižní soutěž v pečení (Pillsbury Bake-Off), kde soutěžící Ella Helfrich obsadila 2. místo s formou Nordic Ware s otvorem uprostřed a upekla dnes už ikonický recept Fudge Tunel, který zaručil slávu nejen jí ale hlavně značce Nordic Ware, která se doslova přes noc stala hitem.
Dnes má formu Nordic Ware téměř 70 miliónů domácností, a toto číslo stále roste. Společnost sídlí v Minneapolis ve státě Minnesota, kde má rovněž své vývojové centrum. Značka Nordic Ware totiž neustále obměňuje svůj prodejní sortiment o nové tvary a sezonní formy. Když je forma navržena, vytiskne se nejprve 3D model a pak se teprve začíná s výrobou. Vše od vzniku až po expedici výrobku na jednom místě.
Podobné produkty
Ostatní si také kupují
Recepty a rady
11. prosince 2024
Recept na mini perníkové chaloupky
08. prosince 2024
Vláčná vánočka s brusinkami
01. prosince 2024
Vánoční sušenky podle Renáty Fučíkové
25. listopadu 2024