Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 0,03 kg |
Popis
Škrabka, vhodná pro praváky i leváky, s dřevěným nebo polymerovým držadlem. Dvě čepele z nerez ocele, jedna s mikrozoubky pro efektivní loupání i velmi jemné nebo tenké slupky (rajčata, kiwi), druhá s rovným ostřím pro tenké nudličky julienne. Boční háček je perfektně tvarovaný pro vydlabávání bramborových oček. Perfektní pomocník nejen při loupání brambor, ale také ovoce a zeleniny.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Opinel T-duo škrabka s dřevěným držadlem
Jakmile si na tuto škrabku s příčnou čepelí zvyknete, nebudete už nikdy chtít používat jinou. Mikrozoubkovaná čepel, pokud se správně naklopí, si poradí opravdu s jakoukoli kůrou, dokonale opracuje zeleninou či ovoce podle vašich představ a s mnohem menší námahou, než tomu je u škrabky klasické, tedy té s čepelí podélnou.
Kromě toho má tato škrabka další benefit ve formě ostrého nerezového břitu, který v případě potřeby každou zeleninu promění v tenké julienne nudličky, tak efektní do salátů nebo barevných příloh k masu či dekorací kanabek.
Sametově hladký, ergonomický úchop je vyroben z bukového dřeva, ošetřen voděodolným lakem. Nedoporučujeme však mytí v myčce nádobí.
- vhodná pro praváky i leváky
- designová, dřevěná rukojeť
- držadlo opatřené chráničem prstů
- ideální pro škrábání dlouhé zeleniny (mrkev, okurka)
- 2 vysoce ostré nerez čepele
- mikrozoubkovaná čepel pro sloupnutí i velmi tenkých slupek (rajče, kiwi, lilek, paprika)
- rovná čepel pro tvorbu tenkých zeleninových "špaget " – julienne nudliček z měkké zeleniny (cuketa, okurka) stejně dobře jako z té tvrdé (batáty, červená řepa)
- polymerový háček na vylupování bramborových oček
- vyrobeno ve Francii

Opinel T-duo škrabka s polymerovým držadlem
- Opinel škrabka typu T s plastovým držadlem má všechny přednosti škrabky s držadlem dřevěným, navíc ji však, s ohledem na kompaktní polymerové tělo, můžete mýt v myčce nádobí.

Zrození legendy
Příběh dnes již ikonické značky Opinel® začíná v 19. století, kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil kovat hřebíky a následně založil ve Francii svou kovárnu. Po jeho smrti převzal řemeslo syn Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobcem ostrých předmětů“ protože ostří jeho srpů a kos bylo vyhlášeno široko daleko jako to nejostřejší možné.
Ten pravý Opinel-zavírací kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat. Nejstarší syn Daniela Opinela, Joseph, se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn uměleckou vášní, spojil ruční zpracování s tehdy nejmodernější technologii a vytvořil malý zázrak. Psal se rok 1890 a světlo světa spatřil kapesní zavírací nůž Opinel, nůž od prvního dne milovaný a předávaný z generace na generaci. Nůž, který během dalších let získal stovky tisíc fanoušků po celém světě, stal se běžnou součástí spousty domácností, a tak trošku jedním ze symbolů celé Francie…
V dnešní době firma vyrábí nejen legendární zavírací outdoorové nože ale má i propracovaný kuchyňský program, včetně kovaných kuchyňských nožů; koupit si od značky Opinel dnes můžete také nerezové příbory i steakové nože. Více o samotné značce si můžete přečíst zde.