Nordic Ware
Plech na pečení s roštem, 38x29 cm
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 43,8 × 3,5 × 31,8 cm |
Hmotnost | 0,908 kg |
Materiál | hliník |
Nepřilnavý povrch | ano |
Myčka nádobí | ne |
Popis
Pečicí plech, který si prostě zamilujete. Nepostradatelný pomocník při přípravě křupavých hranolek, kuřecích křidélek nebo sušení ovoce v troubě. Rozměry 38 x 29 x 3 cm.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Nordic Ware plech na pečení s roštem, 38 x 29 x 3 cm
Středně hluboký, menší pečicí plech s praktickou mřížkou. Právě rošt umožňuje perfektní cirkulaci vzduchu pod připravovaným jídlem, ať už to budou jerky, french fries, kuřecí křidélka či paličky, příprava křupavé slaninky nebo křížal. Při pečení masa tuk odkapává do pekáčku se dnem upraveným tak, že vše zůstává pěkně uprostřed a nepřipéká se v rozích. Plech-pekáč je vhodný i pro menší porce, využijete jej tedy také jako single pro přípravu sladkých i slaných dobrot přesně v tom množství, jak to právě potřebujete.
- Materiál: ocel, potažená hliníkem
- Barva: stříbrná
- Rozměry: 38 x 29 x 3 cm
- Zdravotně nezávadný
- Záruka: 10 let
Pokyny pro údržbu
- Před prvním použitím a po každém následujícím umyjte ručně teplou mýdlovou vodou za pomoci houbičky.
- Používejte v troubě rozpálené maximálně na 200 °C.
- Doporučujeme používat nylonové, dřevěné nebo silikonové nástroje a pomůcky na čistění. Kovové nástroje a drátěnky hliníkový plech poškrábou (neovlivní však jeho pečicí vlastnosti).
-
Výrobce nedoporučuje mýt v myčce, protože díky prostředkům, obvykle v myčkách používaných, dochází ke změně barvy plechu. Takto vzniklé zabarvení je pouze kosmetickou vadou, nijak neovlivňuje pečicí vlastnosti ani hygienickou nezávadnost.
-
Plech můžete používat s pečicím papírem, silikonovými podložkami na pečení a také jej můžete vymazat tradičním způsobem, s použitím másla nebo jiných tuků na pečení, pořípadě vysypat moukou. Při přípravě slaných jídel, jako je například zelenina, dobře funguje stolní olej nebo máslo.
-
Hliník reaguje s kyselinou, obsaženou v potravinách jako je ocet nebo rajčata. Tyto potraviny mohou způsobit ztmavnutí plechu, drobné prohlubinky v něm a při dlouhodobém styku také korozi.
Víte jak na perfektně křupavou slaninu, takovou jakou jste ještě neochutnali?
- Předehřejte troubu na 200°C a plech s roštem umístěte do jejího středu
- Na mřížku naskládejte plátky slaniny tak, aby ležely velmi blízko sebe, ale aby se vzájemně nepřekrývaly.
- Chcete-li mít slaninu šťavnatou, pečte 10-12 minut, křupavou pak 15-17 minut. Pečlivě ji však hlídejte, abyste ji neupekli přespříliš.
- Jakmile vypadá vaše slaninka tak, jak jste si představovali, okamžitě ji vyndejte a servírujte.
Lidský přístup
Nádherné bábovkové formy a další výrobky značky Nordic Ware jsou vyráběny s viditelnou péčí a to i díky tomu, že při výrobě dochází také na ruční opracování. Proces vytvoření unikátních bábovek v Nordic Ware zdokonalují už přes 70 let, tak aby formy byly nejen jedinečné ale také dokonale funkční.
Materiál
Hliník, který se používá pro výrobu forem, se v prvním kroku roztaví při teplotě 650°C a následně pak vtéká jako tekutý do záchytné komory, kde tlakové rameno vtlačuje tekutý hliník do formy.Tento proces musí být rychlý, protože trvá pouze pár vteřin, než hliník ztuhne. Poté se forma otevře a je možné z ní vyjmout velice horkou, ale pevnou hliníkovou formu na bábovku. Hliník je velmi tvárný, proto mohou být formy Nordic Ware vytvarovány do nejmenšího detailu.
Povrch
Po odlití do příslušného tvaru má ale forma před sebou ještě dlouhou cestu, dalším krokem je oříznutí přebytečného hliníku po obvodu formy. Pak se forma odešle na další zpracování, kde prochází řadou dokončovacích procesů, včetně začišťování pomocí vibračního zařízení, ochranného postřiku proti korozi a zdrsnění povrchu. Pak je forma důkladně omyta, opatřena nástřikem nepřilnavého povrchu a vytvrzena pomocí pryskyřice bez příměsi PFOA.
Americká značka Nordic Ware začala svou historii psát v roce 1946, kdy firmu založili metalurgický inženýr se švédskými kořeny, David Dalquist, společně se svou manželkou Dorothy. Do povědomí zákazníků se však firma dostala až roku 1950, kdy Davida navštívila skupina hospodyněk a požádala ho o vytvoření klasické bábovkové formy, kterou znali ze svých evropských domovin. David jejich přání vyslyšel a vytvořil světově známé Bundt, což je patentově chráněné označení bábovkových pečících forem. Další zvrat přišel v roce 1966. V americkém Houstonu se konala prestižní soutěž v pečení (Pillsbury Bake-Off), kde soutěžící Ella Helfrich obsadila 2. místo s formou Nordic Ware s otvorem uprostřed a upekla dnes už ikonický recept Fudge Tunel, který zaručil slávu nejen jí ale hlavně značce Nordic Ware, která se doslova přes noc stala hitem.
Dnes má formu Nordic Ware téměř 70 miliónů domácností, a toto číslo stále roste. Společnost sídlí v Minneapolis ve státě Minnesota, kde má rovněž své vývojové centrum. Značka Nordic Ware totiž neustále obměňuje svůj prodejní sortiment o nové tvary a sezonní formy. Když je forma navržena, vytiskne se nejprve 3D model a pak se teprve začíná s výrobou. Vše od vzniku až po expedici výrobku na jednom místě.
Podobné produkty
Ostatní si také kupují
Recepty a rady
08. prosince 2024
Vláčná vánočka s brusinkami
01. prosince 2024
Vánoční sušenky podle Renáty Fučíkové
25. listopadu 2024
Pomocníci k vánočnímu pečení
18. listopadu 2024