Zwilling
Pro 2dílná sada nožů, nůž Santoku + špikovací nůž
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 0,327 kg |
Materiál rukojeti | plast |
Popis
Praktická sada nožů z kolekce Zwilling Pro od Zwilling J. A. Henckels obsahuje všeuměla do kuchyně – nůž Santoku s čepelí dlouhou 18 cm a malý špikovací nůž o délce čepele 10 cm. Oba nože jsou vyrobeny z kvalitní oceli v designu rukojeti se třemi nýty.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Santoku nůž
Patří mezi nože asijského typu. Podobně jako kuchařský nůž evropského typu, je nůž santoku univerzálním nožem. Pyšní se širokou a velmi ostrou čepelí vyšší fasetou, která při krájení snižuje tření. Santoku nůž si tak poradí s krájením, sekáním i drcením a zvládne maso, ryby i zeleninu. Je takovým všeumělem v kuchyni, kterého si oblíbíte již při prvním použití.
Špikovací nůž
Malý, lehký a naprosto všestranný nůž se štíhlou a středně špičatou čepelí. Hodí se k celé řadě kuchyňských úkonů od krájení přes čištění až po špikování masa. Díky jeho krátké čepeli jej můžete snadno použít také ke zdobení ovoce a zeleniny.
Nože Zwilling Pro
Kolekce nožů Zwilling Pro je vylepšenou variantou Zwilling Professional. Je vhodná pro každého, kdo to myslí s vařením opravdu vážně, a to bez ohledu na to, jde-li o profesionály či laiky. Spojením sil solingenských nožířských mistrů, designéra Mattea Thuna a těch nejlepších šéfkuchařů, se zrodila řada Zwilling Pro. Čepele nožů upraveny tak, aby co nejlépe odpovídaly požadavkům profesionálů na co nejpreciznější, nejpřesnější a přitom maximálně bezpečné používání. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a mají unikátní klínovité ostří pro snadné a bezpečné krájení.
Řada Pro také představuje vylepšený tvar záštity, která slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Zúžený tvar také představuje větší kontrolu nad krájením a umožňuje plné ostření nožů. Jistě oceníte dnes již tradiční design nožů s plnou střenkou se 3 robustními nýty.
- speciální směs nerezové oceli vyráběná exkluzivně pro Zwilling J.A. Henckels
- Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)
- Friodur® - tvrzení mrazem pro dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje
- ruční doostření a leštění, kontrola laserem
- bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky
- záštita - chrání prsty a nůž je dokonale vyvážený
- tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
- doživotní záruka na výrobní vady čepele
- lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí
- vyrobeno v Německu
Vysoce kvalitní směs oceli
Pro výrobu nožů používá společnost Zwilling J. A. Henckels speciální vysoce kvalitní směs oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, jenž je vyráběná exkluzivně pro specifické potřeby nožů Zwilling. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi a řemeslným knoh-how tak vznikají nože s dlouhotrvající ostrostí, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní a samozřejmě korozi odolné. Výsledná tvrdost oceli je přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice.
FRIODUR® – tvrzení oceli mrazem
Speciální postup kalení, tedy tvrzení nožů, patentovanou technologii FRIODUR® spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí v oceli, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.
Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli – nože jsou pevnější a ostří je houževnatější a déle odolává otupení.
Laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V"
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Broušení nožů Zwilling
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A to i když používáte vhodná dřevěná či plastová prkénka na krájení. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit či udržovat ostří za pomoci ocílky. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka. Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství.
K ostření nožů Zwilling doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling. Vhodnou alternativou jsou však i brousky AnySharp. Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů, případně si můžete přečíst vše potřebné o broušení v našem blogovém článku zde.
Příběh značky Zwilling – více než 290 let úspěšné historie
V roce 1731 zapsal Peter Henckels známku ZWILLING do rejstříku nožířů v německém Solingenu a položil tak základy mezinárodní společnosti, která je dnes známá po celém světě. O 40 let později se narodil Johann Abraham Henckels, který dal společnosti jméno, jež platí dodnes. To byl jen začátek neobyčejně úspěšného příběhu ze Solingenu, jehož kapitola se psala a stále píše po celém světě. Výjimečný úspěch jedné z nejstarších značek na světě je založen na kvalitě inovativních výrobků, které dodnes určují mezinárodní standardy.
Podobné produkty
Ostatní si také kupují
Recepty a rady
19. listopadu 2024
Raději vaří, než peče
21. října 2024
Jak si vyřezat dýni na Halloween
20. října 2024