Staub
Litinový hrnec s poklicí Cocotte Twist, Ø 24 cm / 4,0 l, bílý lanýž
(2)
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 5,22 kg |
Materiál | litina |
Objem (L) | 4 l |
Indukční ohřev | ano |
Průměr | 24 cm |
Nepřilnavý povrch | ne |
Myčka nádobí | ne |
Popis
Ikonický litinový hrnec Twist Cocotte o průměru 24 cm a objemu 4 l francouzské značky Staub. Vnější smaltovaný povrch je dekorován delikátním plastickým vzorem, který tak dává vyniknout barevnosti smaltovaného povrchu. Okouzlí vás nejen na pohled, ale také svými vlastnostmi, včetně jedinečného systému samopodlévání.
- vhodný na všechny druhy tepelných zdrojů včetně indukce
- jedinečný systém samopodlévání pro zvýraznění chuti
- pro pomalé dušení masa i zeleniny, přípravu omáček i polévek i pečení v troubě
- extrémně odolná litina skvěle akumuluje teplo a rovnoměrně jej rozvádí
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Litinový hrnec s poklicí Twist Cocotte, Ø 24 cm / 4,0 l
Litinový hrnec Twist Cocotte o průměru 24 cm a objemu 4 litry vyniká moderní a jemnou krásou, která přesahuje koncept tradičních smaltovaných hrnců. Jedinečný design ve spojení s bezkonkurenční kvalitou doslova rozzáří nejen kuchyni, ale i slavnostně prostřený stůl.
Jemný keprový vzor zdobí poklici i tělo hrnce. Plastický dekor dává vyniknout dokonalé barevnosti smaltovaného povrchu. Potěšte své hosty nejen lahodným jídlem, ale i dokonalou estetikou tohoto výjimečného hrnce a servírujte z něj přímo na prostřeném stole.
Nádobí řady Cocotte, vybízí k pomalému vaření, dušení nebo i k přípravě polévek. Zachovejte připravované zelenině všechny vitamíny a chuť, masu šťavnatost a na váš stůl přineste jedinečnou atmosféru smaltovaného nádobí. Právě díky smaltovanému povrchu a litinovému materiálu nádoba uchovává teplo, nebo chlad daleko delší dobu než běžné nádobí. Další velmi podstatnou výhodou litinového nádobí je použití na všech typů ohřevných ploch včetně indukce a trouby.
- Extrémně odolný materiál
- Vhodné na všechny typy varných povrchů, včetně indukce
- Vhodné do trouby až do 250°C
- Servírování z trouby nebo sporáku přímo na stůl
Aromatický déšť
Zlepšená konstrukce a značná hmotnost plochého víka se speciálními hroty, má za následek vynikající zadržování vlhkosti a rovnoměrnou distribuci v celém hrnci.
9x efektivnější
Malé hroty pod poklicí zaručují plynulou cirkulaci, vytvářející ideální podmínky pro pomalé vaření, perfektní pro dušení, opékání, pečení a smažení.
Pokrmy ještě šťavnatější
Staub Cocotte udržuje až o 10% více vlhkosti během vaření než v jiném litinovém nádobí.
Materiál
Litina je velmi odolná vůči teplotním šokům, ale také je odolná vůči poškrábání. Její stálý vzhled a nadčasový design se ideálně hodí i pro servírování přímo z hrnce. Díky svému nepřilnavému povrchu se hodí i na karamelizování, restování, dušení ale především pro pomalé vaření. Litinové nádobí Staub se velmi lehce udržuje a je velmi pohodlné při používání.
Výroba
Samotná výroba litinového nádobí zahrnuje stovky vizuálních i technických kontrol. Proto si můžete být jistí jedinečnou kvalitou a precizností se kterou do vaši domácnosti vstoupí nádobí Staub.
Odlévání litého nádobí není lehký úkol. Výroba začíná přípravou hliníkové formy, díky které vznikne písková forma určená pouze k jednomu odlitku. Odlévání taveniny ze surového železa a koksu probíhá automaticky, pod dozorem lidského oka. Z odlitku je na vibrujícím pásu postupně sklepán zbytek pískové formy a následně se ručně začišťuje.
Výrobek už má konečný tvar, ale ještě potřebuje hodně péče, aby měl vlastnosti, které jsou pro litinu typické. Pak už je na řadě zušlechťování, kdy výrobek prochází obroušením nálitků, otryskáváním ocelovým pískem a smaltováním, které probíhá až ve 3 vrstvách. K dokončení jedinečného hrnce už chybí jen vypálení při teplotě 800°C po dobu 30 minut.
Jedinečné litinové nádobí, který má nejen perfektní vlastnosti ale také osobitý design přímo z Francie. I tak by se dala definovat značka Staub. Představte si rok 1974 a francouzské Alsasko, které je proslulé díky bohatým zkušenostem nejen v oblasti kulinářství ale také kvůli řemeslným dovednostem. Právě zde založil Francis Staub společnost, která se jen o pár let později spojila s michelinským šéfkuchařem Paulem Bocusem, aby propůjčil svou tvář nádobí, které by podle něj nemělo chybět v žádné domácnosti. Logo značky STAUB se skládá z obrázku čápa, který je tradičním znakem Alsaska a nápisu STAUB odkazující na jedinečnost značky pocházející z Francie.