Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 19,3 × 1 × 2 cm |
Hmotnost | 0,026 kg |
Materiál rukojeti | plast |
Délka čepele | 10 cm |
Popis
Hladký, univerzální nůž na ovoce i zeleninu, pro krájení, sekání i loupání. Rukojeť voděodolný, prvotřídní polymer, ostrá čepel z martenzitické oceli, délka 10 cm.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Opinel Essentiels univerzální, hladký nůž na ovoce i zeleninu N°312, délka čepele 10 cm
Menší, univerzální kuchyňský nůž s ostrou, 100 mm dlouhou nerez čepelí využijete pro krájení nebo sekání běžné zeleniny, ovoce i bylinek a také pro loupání cibule nebo česneku či citrusových plodů. Hodit se bude i například pro vypeckování. Díky ergonomické, polymerové rukojeti se velmi dobře drží a snadno se s ním manipuluje.

- délka čepele: 10 cm
- materiál čepele: speciální směs nerezové oceli
- materiál rukojeti: vysoce odolný polymer
- barva rukojeti: inkoustově modrá, jasně červená nebo zelená
- lze mýt v myčce nádobí
Výjimečná kombinace skvělých vlastností
Martenzitická nerezová ocel se vyznačuje vysokou tvrdostí v důsledku přidání dusíku (0,15%) a vynikající odolností vůči korozi v důsledku vysokého obsahu chromu (16%).
Roztančete barvy ve své kuchyni
Kuchyňské pomocníky řady Essentiel N°312 firma Opinel uvádí na trh ve 3 barvách - jasně červené, zelené a inkoustově modré. Jedná se o základní řadu, určenou pro mladé kuchyně, jejímž spojovací znakem jsou jednoduché, čisté linie a rukojeti z prvotřídního, rezistentního polymeru. Nože a škrabky řady Essentiel N°312 i řady Essentiel N°313 tak můžete bez obav mýt v myčce nádobí, protože jejich rukojetím voda neublíží, stejně tak je rezistentní vůči chemikáliím a odolává vysokým teplotám.

Zrození legendy
Příběh dnes již ikonické značky Opinel® začíná v 19. století, kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil kovat hřebíky a následně založil ve Francii svou kovárnu. Po jeho smrti převzal řemeslo syn Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobcem ostrých předmětů“ protože ostří jeho srpů a kos bylo vyhlášeno široko daleko jako to nejostřejší možné.
Ten pravý Opinel – kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat. Nejstarší syn Daniela Opinela, Joseph, se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn uměleckou vášní, spojil ruční zpracování s tehdy nejmodernější technologii a vytvořil malý zázrak. Psal se rok 1890 a světlo světa spatřil kapesní zavírací nůž Opinel, nůž od prvního dne milovaný a předávaný z generace na generaci. Nůž, který během dalších let získal stovky tisíc fanoušků po celém světě, stal se běžnou součástí spousty domácností, a tak trošku jedním ze symbolů celé Francie…
Opinel Essentiels univerzální, hladký nůž na ovoce i zeleninu N°312, délka čepele 10 cm
Menší, univerzální kuchyňský nůž s ostrou, 100 mm dlouhou nerez čepelí využijete pro krájení nebo sekání běžné zeleniny, ovoce i bylinek a také pro loupání cibule nebo česneku či citrusových plodů. Hodit se bude i například pro vypeckování. Díky ergonomické, polymerové rukojeti se velmi dobře drží a snadno se s ním manipuluje.

- délka čepele: 10 cm
- materiál čepele: speciální směs nerezové oceli
- materiál rukojeti: vysoce odolný polymer
- barva rukojeti: inkoustově modrá, jasně červená nebo zelená
- lze mýt v myčce nádobí
Výjimečná kombinace skvělých vlastností
Martenzitická nerezová ocel se vyznačuje vysokou tvrdostí v důsledku přidání dusíku (0,15%) a vynikající odolností vůči korozi v důsledku vysokého obsahu chromu (16%).
Roztančete barvy ve své kuchyni
Kuchyňské pomocníky řady Essentiel N°312 firma Opinel uvádí na trh ve 3 barvách - jasně červené, zelené a inkoustově modré. Jedná se o základní řadu, určenou pro mladé kuchyně, jejímž spojovací znakem jsou jednoduché, čisté linie a rukojeti z prvotřídního, rezistentního polymeru. Nože a škrabky řady Essentiel N°312 i řady Essentiel N°313 tak můžete bez obav mýt v myčce nádobí, protože jejich rukojetím voda neublíží, stejně tak je rezistentní vůči chemikáliím a odolává vysokým teplotám.

Zrození legendy
Příběh dnes již ikonické značky Opinel® začíná v 19. století, kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil kovat hřebíky a následně založil ve Francii svou kovárnu. Po jeho smrti převzal řemeslo syn Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobcem ostrých předmětů“ protože ostří jeho srpů a kos bylo vyhlášeno široko daleko jako to nejostřejší možné.
Ten pravý Opinel – kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat. Nejstarší syn Daniela Opinela, Joseph, se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn uměleckou vášní, spojil ruční zpracování s tehdy nejmodernější technologii a vytvořil malý zázrak. Psal se rok 1890 a světlo světa spatřil kapesní zavírací nůž Opinel, nůž od prvního dne milovaný a předávaný z generace na generaci. Nůž, který během dalších let získal stovky tisíc fanoušků po celém světě, stal se běžnou součástí spousty domácností, a tak trošku jedním ze symbolů celé Francie…