Ken Hom
Wok pánev Excellence, nepřilnavý povrch, 31 cm
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 1,25 kg |
Nepřilnavý povrch | ano |
Odnímatelná rukojeť | ne |
Průměr | 31 cm |
Indukční ohřev | ano |
Myčka nádobí | ne |
Popis
Wok pánev od mistra asijské kuchyně z řady Excellence, představující naprostou špičku ve své třídě. Vhodná pro všechny zdroje ohřevu. Vyrobena z lehké uhlíkové oceli 1,5 mm silné, s třívrstvým nepřilnavým povrchem, který se rychleji rozehřívá, udržuje konstantní teplotu a pracuje s menším množstvím oleje. Kovové oko na konci fenolické rukojeti garantuje pohodlné a bezpečné zavěšení. Pánev je vhodná pro přípravu jídla pro 3-4 osoby, disponuje i pomocným fenolickým uchem a je ji možné mýt také v myčce nádobí.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Ken Hom Excellence wok pánev s nepřilnavým povrchem, průměr 31 cm
Wok pánev pro zdravé a rychlé vaření, vhodná pro každý zdroj ohřevu, tedy i pro vaření na indukci. Černý třívrstvý nepřilnavý povrch Eclipse byl speciálně navržen pro smažení při vysokých teplotách s menším množstvím oleje. Je nejen uživatelsky velmi příjemný, protože se snadno myje, ale navíc také značně odolný proti poškrábání, takže umožňuje používat i kovové náčiní. Vysoce kvalitní je i vnější černý povlak, který je oděruvzdorný a zajišťuje tak dlouhodobé bezproblémové používání. Pánev je dvěma nýty spojena s příjemně dlouhou, černou, fenolickou, tedy vysoce tepelně odolnou rukojetí ze speciálního plastu a disponuje také stejně přidělaným pomocným uchem, umožňujícím velmi snadnou manipulaci i s plnou pánví. Pohodlně v ní tak připravíte jídlo pro 3-4 osoby.
Řada Excellence reprezentuje to nejlepší, co si u mne můžete koupit. Nepřilnavý povrch je vynikající, rychleji se zahřívá a spotřebujete méně oleje. Příprava jídla technikou stir-fry ještě nikdy nebyla jednodušší! Tyhle pánve prostě miluji a věřím, že budete i vy.
Ken Hom
Stir-fry je čínská kulinářská technika, při které jsou ingredience ve woku smažené v malém množství velice horkého oleje za stálého míchání. Tato technika se v posledních stoletích rozšířila do zbytku Asie a světa.
Ken Hom wok = světová špička pro autentickou přípravu čínské a asijské kuchyně
Pánev wok řady Excellence je navržena tak, aby vám umožnila rychlou, snadnou a zdravou přípravu oblíbených jídel asijské kuchyně. Vynikající nepřilnavý povlak zajišťuje, že se tento wok rychleji zahřeje, udržuje potřebnou vysokou teplotu i při nižším stupni nastaveném na plotýnce a navíc spotřebujete méně oleje. Perfektní kuchyňské vybavení pro každodenní použití pro přípravu jídel technikou stir-fry z ní činí také:
- lehkost – kostru tvoří uhlíková ocel o síle 1,5 mm
- stabilnost – plochá základna, pevně sedí na všech typech ohřevu
- nepřilnavost – 3 vrstvý, oděruvzdorný nepřilnavý povrch
- vysoká odolnost – možno používat i kovové kuchyňské náčiní
- bezpečnost – fenolická rukojeť s minimální tepelnou vodivostí, pomocné ucho
- snadná údržba – možné použít i myčku nádobí
- skladnost – velké kovové oko na zavěšení
- univerzálnost – vhodná na všechny typy ohřevu, včetně indukce
Technické specifikace:
- průměr: 31 cm
- délka: 56 cm
- hloubka: 12 cm
- váha: 1,25 kg
Doporučení pro údržbu:
Pokud myjete pánev v myčce, po dokončení cyklu ji vyjměte a do sucha vytřete měkkou utěrkou. Při ručním mytí nepoužívejte silně abrasivní prostředky ani drátěnku, přichycené zbytky jídla nechejte odmočit. Čas od času potřete vnitřní povrch pánve olejem. Pokud chcete prodloužit životnot nepřilnavého povrchu, používejte raději dřevěné nebo silikonové náčiní.
Spousta lidí se mě ptá, co v kuchyni nejvíce používám. Moje odpověď je vždy stejná – je to pánev wok. Protože to je to jediné, co opravdu potřebujete.
Ken Hom
Fenomén Ken Hom – téměř 40 let na asijské vlně
Zapálený propagátor čínské a asijské kuchyně i kultury, špičkový kuchař, úspěšný restauratér, autor 37 kuchařek přeložených do mnoha jazyků, televizní celebrita s vlastními pořady, nositel Ŕádu britského impéria (OBE) za služby kulinárnímu umění, milovník vína a japonské whisky, fotbalový fanda Manchestru United, pokorný a milující syn hrdý na svou matku a své kořeny...to všechno je Ken Hom, zakladatel značky pyšnící se jeho jménem.
Ken Hom – spojení švýcarské preciznosti a kvality s kouzlem asijské kuchyně
První pánev s názvem Ken Hom Hot Wok byla uvedena na trh v roce 1986, jednalo se o první wok na světě, který měl seříznuté dno tak, aby seděl nejen na otevřeném ohni, ale třeba i na elektrických plotýnkách. Prvenství měly Ken Hom Wok pánve také v tom, že se začaly prodávat i v běžných obchodech na hlavních třídách, nejen ve speciálkách. O 12 let později mělo například již 10 % domácností ve Velké Británii některý z produktů, nesoucí jméno Ken Hom. Do dnešních dnů se prodalo do 59 zemí světa více jak 8 milionů kusů výrobků, nesoucích jméno Ken Hom.
Kenova spolupráce na výrobě pánví s DKB Household, dceřinou společností švýcarského holdingu Diethelm Keller Group, nepřetržitě trvá přes 30 let, od roku uvedení první pánve na trh. Tato celosvětově působící holdingová společnost je spravovaná již čtvrtou generací zakládající rodiny a je lídrem na světovém trhu domácích potřeb.
Ken Hom wok pánve, nesoucích jeho jméno, samozřejmě používá a každý "svůj" nový výrobek také osobně velmi pečlivě testuje, než je vypuštěn na trh. Ví totiž moc dobře, jak je důležité při stir-fry vaření pracovat s kvalitním nádobím a příslušenstvím, protože i to ovlivní chuť připravovaného jídla. I proto pánve ani další doplňky nesoucí jeho jméno Ken Hom své uživatele nikdy nezklamou.
Správný kuchař nemůže vařit čínská jídla bez dobré wok pánve, říká ve svých pořadech Ken Hom, světově uznávaný odborník na autentickou čínskou a asijskou kuchyni. Ken Hom wok nepřilnavé pánve řady Excellence jsou skutečně tím nejlepším, co si můžete pořídit.
Zajímá vás příběh mistra asijské kuchyně a jeho značky Ken Hom? Kde se vzal a jak žije teď? Více se dočtete v článku na našem blogu zde.