Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 0,157 kg |
Délka čepele | 15 cm |
Materiál rukojeti | dřevo |
Popis
Plátkovací nůž či nůž na maso Pro Wood solingenské značky Zwilling o délce čepele 15 cm se pyšní dlouhou a rovnou čepelí. Své uplatnění najde při porcování či plátkování masa – jak syrového, tak upečeného v podobě šťavnaté pečeně. Kolekce Pro Wood německé společnosti Zwilling J.A. Henckels: plná střenka, zúžená záštita, světlá rukojeť z cesmínového dubu se třemi nýty.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Plátkovací nůž
Robustní nůž s dlouhou a rovnou čepelí. Je vhodný pro plátkování syrového i tepelně upraveného masa. Je dostatečně přesný při řezu a díky tomu se tedy dokonale hodí na porcování pečeně, šunky či salámů.
Nože Zwilling Pro Wood
Kolekce nožů Zwilling Pro Wood navazuje tvarem na špičkovou kolekci nožů Zwilling Pro, která vznikla spojením sil solingenských nožířských mistrů, designéra Mattea Thuna a těch nejlepších šéfkuchařů. Nabízí svému majiteli unikátní a vylepšený tvar záštity, jenž zajišťuje lepší a bezpečnější uchopení, vyvážení a ostření. Zdobí je světlá rukojeť z odolného cesmínového dubu se třemi robustními nýty.
Kvalitní nože Pro Wood s plnou střenkou jsou vhodné pro každého, kdo to myslí s vařením opravdu vážně, a to bez ohledu na to, jde-li o profesionály či laiky. Čepele nožů jsou upraveny tak, aby co nejlépe odpovídaly požadavkům profesionálů na maximálně přesné, a přitom co nejvíce bezpečné používání. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky. Mají unikátní klínovité ostří pro snadné a bezpečné krájení.
Zúžený tvar záštity Pro Touch slouží nejen k efektivní ochraně prstů, ale poskytuje jim i pevnou oporu při krájení. Zároveň celý nůž vyvažuje, aby jeho použití bylo pohodlnější a především bezpečnější. Specifický tvar záštity také představuje větší kontrolu nad krájením a umožňuje plné ostření čepele.
- Speciální směs nerezové oceli vyráběná exkluzivně pro Zwilling J.A. Henckels
- Typ nožů, které v sobě mísí evropskou a asijskou kulturu krájení
- SIGMAFORGE® – nůž vykován z jednoho kusu oceli
- FRIODUR® – čepel tvrzená mrazem pro dlouhotrvající ostří, jež se snadno obnovuje
- Zakřivený tvar záštity Pro Touch pro pohodlnější, přesné a bezpečné ovládání
- Ergonomická rukojeť z odolného světlého dřeva dubu cesmínového
- Hladký přechod mezi rukojetí a záštitou
- Tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
- Ruční doostření a leštění, kontrola laserem
- Doživotní záruka na výrobní vady čepele
- Nelze mýt v myčce nádobí
- Vyrobeno v Německu

Vysoce kvalitní směs oceli
Pro výrobu nožů používá společnost Zwilling J. A. Henckels speciální vysoce kvalitní směs oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, jenž je vyráběná exkluzivně pro specifické potřeby nožů Zwilling. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi a řemeslným knoh-how tak vznikají nože s dlouhotrvající ostrostí, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní a samozřejmě korozi odolné. Výsledná tvrdost oceli je přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice.

FRIODUR® – tvrzení oceli mrazem
Speciální postup kalení, tedy tvrzení nožů, patentovanou technologii FRIODUR® spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí v oceli, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.

Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli – nože jsou pevnější a ostří je houževnatější a déle odolává otupení.

Laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V"
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Broušení nožů Zwilling
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A to i když používáte vhodná dřevěná či plastová prkénka na krájení. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit či udržovat ostří za pomoci ocílky. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka. Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství.
K ostření nožů Zwilling doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling. Vhodnou alternativou jsou však i brousky AnySharp. Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů, případně si můžete přečíst vše potřebné o broušení v našem blogovém článku zde.