Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 12 × 28 × 30 cm |
Hmotnost | 3,053 kg |
Materiál rukojeti | plast |
Popis
Speciální samoostřící blok na nože z jasanového dřeva obsahuje 5 vysoce kvalitních nožů Zwilling Pro a kuchyňské univerzální nůžky, vše od solingenské značky Zwilling J.A. Henckels. Elegantní blok, který šetří váš čas a uchovává nože optimálně uchované na kuchyňské lince – ostré ruce stále po ruce.
Balení obsahuje:
- 1x špikovací nůž, délka čepele 10 cm
- 1x univerzální nůž, délka čepele 13 cm
- 1x plátkovací nůž, délka čepele 20 cm
- 1x kuchařský, délka čepele 20 cm
- 1x nůž na chléb, délka čepele 20 cm
- 1x kuchyňské multifunkční nůžky Twin L, černé
- 1x samoostřící blok z jasanového dřeva
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Prémiový samoostřicí blok s noži Zwilling Pro – dokonalost ve vaší kuchyni
Pokud je pro vás důležité vařit za pomoci ostrých nožů a nechcete ztrácet čas průběžným udržováním ocílkou, neměl by ve vaší kuchyni chybět samoostřicí blok nožů Zwilling Pro oblíbené solingenské značky Zwilling. Tato exkluzivní sada obsahuje pět kvalitních nožů a univerzální kuchyňské nůžky, vše uloženo ve stylovém a funkčním bloku z FSC certifikovaného dřeva. Díky integrovaným keramickým břitům se nože automaticky naostří pokaždé, když je vložíte zpět do bloku. To zaručuje, že vaše nože budou stále ostré a připravené na jakýkoliv kulinářský úkol. Pozvedněte své kuchařské umnění na profesionální úroveň s užívejte s vaření.
Výhody bloku Sharp s noži Zwilling Pro:
- Automatické ostření při každém použití díky KIS technologii
- Set obsahuje 5 špičkových nožů z řady Zwilling Pro + univerzální nůžky
- Keramické břity integrované přímo do bloku na nože pro jejich permanentní ostrost
- Delší životnost nožů a optimální skladování
- Stylový blok z FSC certifikovaného dřeva
Samoostřicí blok na nože Zwilling
Designový blok na nože z jasanového dřeva a elegantní nerezové oceli byl díky značce Zwilling povýšen na mistra brusiče ve vaší domácnosti. Díky technologii KIS (Keep It Sharp) totiž udržuje vaše nože stále ostré. Bez námahy a bez tréninku, čímž vám šetří čas. Použitý mechanismus je stejně skvělý jako jednoduchý. Ve štěrbinách určených pro skladování nožů jsou totiž integrovány keramické brousky na nože, které díky správnému úhlu brousí nůž při každém vytažení nože z bloku. Blok je navíc opatřen jednoduchými pictogramy, aby i neznalému bylo jasné, jak správně s noži manipulovat. Blok je vhodný pro nože s rovným ostřím, nože s vroubkovaným ostřím se v tomto bloku nenaostří.

Nože Zwilling Pro
Kolekce nožů Zwilling Pro je vylepšenou variantou Zwilling Professional. Je vhodná pro každého, kdo to myslí s vařením opravdu vážně, a to bez ohledu na to, jde-li o profesionály či laiky. Spojením sil solingenských nožířských mistrů, designéra Mattea Thuna a těch nejlepších šéfkuchařů, se zrodila řada Zwilling Pro. Čepele nožů upraveny tak, aby co nejlépe odpovídaly požadavkům profesionálů na co nejpreciznější, nejpřesnější a přitom maximálně bezpečné používání. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a mají unikátní klínovité ostří pro snadné a bezpečné krájení.
Řada Pro také představuje vylepšený tvar záštity, která slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Zúžený tvar také představuje větší kontrolu nad krájením a umožňuje plné ostření nožů. Jistě oceníte dnes již tradiční design nožů s plnou střenkou se 3 robustními nýty.
- speciální směs nerezové oceli vyráběná exkluzivně pro Zwilling J.A. Henckels
- Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)
- Friodur® - tvrzení mrazem pro dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje
- ruční doostření a leštění, kontrola laserem
- bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky
- záštita - chrání prsty a nůž je dokonale vyvážený
- tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
- doživotní záruka na výrobní vady čepele
- lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí
- vyrobeno v Německu
Vysoce kvalitní směs oceli
Pro výrobu nožů používá společnost Zwilling J. A. Henckels speciální vysoce kvalitní směs oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, jenž je vyráběná exkluzivně pro specifické potřeby nožů Zwilling. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi a řemeslným knoh-how tak vznikají nože s dlouhotrvající ostrostí, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní a samozřejmě korozi odolné. Výsledná tvrdost oceli je přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice.

FRIODUR® – tvrzení oceli mrazem
Speciální postup kalení, tedy tvrzení nožů, patentovanou technologii FRIODUR® spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí v oceli, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.

Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli – nože jsou pevnější a ostří je houževnatější a déle odolává otupení.

Laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V"
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Broušení nožů Zwilling
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A to i když používáte vhodná dřevěná či plastová prkénka na krájení. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit či udržovat ostří za pomoci ocílky. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka. Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství.
K ostření nožů Zwilling doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling. Vhodnou alternativou jsou však i brousky AnySharp. Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů, případně si můžete přečíst vše potřebné o broušení v našem blogovém článku zde.
Příběh značky Zwilling – více než 290 let úspěšné historie
V roce 1731 zapsal Peter Henckels známku ZWILLING do rejstříku nožířů v německém Solingenu a položil tak základy mezinárodní společnosti, která je dnes známá po celém světě. O 40 let později se narodil Johann Abraham Henckels, který dal společnosti jméno, jež platí dodnes. To byl jen začátek neobyčejně úspěšného příběhu ze Solingenu, jehož kapitola se psala a stále píše po celém světě. Výjimečný úspěch jedné z nejstarších značek na světě je založen na kvalitě inovativních výrobků, které dodnes určují mezinárodní standardy.
