Zwilling
Santoku nůž s výbrusem All * Star, 18 cm, černé logo
(4)
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 0,322 kg |
Délka čepele | 18 cm |
Materiál rukojeti | plast |
Popis
Santoku nůž s výbrusem z kolekce ALL * STAR pochází z dílen německé značky Zwilling, jež vyrábí ergonomické nože s nadstandardní kvalitou a životností. Novinkou v designu je ozdobná aplikace na patě rukojeti nože vyráběná hned v několika barvách. Vybrat si tak můžete tu, která bude vaší kuchyni slušet nejvíce.
Nůž se širokou čepelí o délce 18 cm a celkovou délkou 32,5 cm použijete jako univerzální nůž pro přípravu masa, ryb či zeleniny. Strukturovaný výbrus zamezuje lepení jednotivých plátků surovin na čepel.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Santoku nůž s výbrusem
Patří mezi nože asijského typu. Podobně jako kuchařský nůž evropského typu, je nůž santoku univerzálním nožem. Pyšní se širokou a velmi ostrou čepelí s vyšší fasetou, která při krájení snižuje tření. Strukturovaný výbrus navíc zamezuje lepení pokrmů a usnadnuje krájení jemných plátků. Podobně jako kuchařský nůž evropského typu, je tedy i nůž santoku univerzálním nožem. Poradí si s krájením, sekáním i drcením a zvládne maso, ryby i zeleninu.
Série nožů ALL * STAR německé společnosti ZWILLING J. A. Henckels na vás zapůsobí moderním designem a zcela novým tvarem ergonomické rukojeti. Ta je opatřena barevnou aplikací s logem, která dodává celku luxusního dojmu.
Díky použití kvalitních materiálů a převratné technologie výroby nožů s bezespárou syntetickou rukojetí se nože značky Zwilling dostaly mezi nejprodávanější nože světa. Syntetický materiál rukojeti zajistí vysokou odolnost i vůči kyselým potravinám, speciální směs oceli pro výrobu čepelí pak dlouhotrvající ostrost a snadné broušení ostří.
Nože z kolekce ALL * STAR jsou vyrobené patentovanou metodou kování z jednoho kusu oceli. Oslní vás vysokým stupněm komfortu a bezpečnosti při práci s nimi. Jde o ostré nože, které si navíc svou ostrost dlouho uchovávají. V sérii ALL * STAR najdete nože různých velikostí i tvarů čepele nebo ostří. Solingenská značka ZWILLING je mezinárodně uznávanou známkou kvality, proto vám její nože vřele doporučujeme!
Nože Zwilling ALL * STAR
- Vysoce kvalitní nože v moderním designu
- Speciální směs nerezové oceli vyráběná exkluzivně pro Zwilling
- SIGMAFORGE® – nůž vykován z jednoho kusu oceli
- FRIODUR® – čepel tvrzená mrazem pro dlouhotrvající ostří, jež se snadno obnovuje
- Záštita Standard pro ochranu prstů při práci
- Ergonomická rukojeť z odolné syntetiky s ozdobnou aplikací na patě
- Hladký přechod mezi rukojetí a záštitou
- Tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
- Ruční doostření a leštění, kontrola kvality ostří laserem
- Doživotní záruka na výrobní vady čepele
- Nože lze mýt v myčce nádobí, doporučujeme šetrnější ruční mytí
- Pečlivě baleno, bez použití plastů
- Vyrobeno v Německu
Vysoce kvalitní směs oceli
Pro výrobu nožů používá společnost Zwilling J. A. Henckels speciální vysoce kvalitní směs oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, jenž je vyráběná exkluzivně pro specifické potřeby nožů Zwilling. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi a řemeslným knoh-how tak vznikají nože s dlouhotrvající ostrostí, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní a samozřejmě korozi odolné. Výsledná tvrdost oceli je přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice.
FRIODUR® – tvrzení oceli mrazem
Speciální postup kalení, tedy tvrzení nožů, patentovanou technologii FRIODUR® spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí v oceli, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.
Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli – nože jsou pevnější a ostří je houževnatější a déle odolává otupení.
Laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V"
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Broušení nožů Zwilling
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A to i když používáte vhodná dřevěná či plastová prkénka na krájení. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit či udržovat ostří za pomoci ocílky. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka. Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství.
K ostření nožů Zwilling doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling. Vhodnou alternativou jsou však i brousky AnySharp. Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů, případně si můžete přečíst vše potřebné o broušení v našem blogovém článku zde.
Příběh značky Zwilling – více než 290 let úspěšné historie
V roce 1731 zapsal Peter Henckels známku ZWILLING do rejstříku nožířů v německém Solingenu a položil tak základy mezinárodní společnosti, která je dnes známá po celém světě. O 40 let později se narodil Johann Abraham Henckels, který dal společnosti jméno, jež platí dodnes. To byl jen začátek neobyčejně úspěšného příběhu ze Solingenu, jehož kapitola se psala a stále píše po celém světě. Výjimečný úspěch jedné z nejstarších značek na světě je založen na kvalitě inovativních výrobků, které dodnes určují mezinárodní standardy.
Podobné produkty
Ostatní si také kupují
Recepty a rady
19. listopadu 2024
Raději vaří, než peče
21. října 2024
Jak si vyřezat dýni na Halloween
20. října 2024