Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 1,5 kg |
Materiál | nerezová ocel |
Průměr | 24 cm |
Popis
Speciální poklice s otvorem pro sous-vide vařič Zwilling Enfinigy vám ušetří až 50 % energií. Byla vyrobena z kvalitní nerezové oceli o Ø 24 cm. Díky silikonové vložce ji můžete použít pro běžné vaření.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Poklice Zwilling Pro S je dokonalým doplňkem vaší sady pomocníků pro vaření metodou sous-vide. Byla designována pro použití s vařičem Enfinigy Zwilling a vyrobena z ušlechtilé nerezové oceli 18/10 o průměru 24 cm. S její pomocí můžete vařit metodou sous-vide i s poklicí, tedy bez tepelných ztrát, kterým musí čelit konkurenční značky. Poklice je multifunkční. Díky silikonové vložce ji můžete vdomácnosti používat i pro běžné vaření. Navíc byla opatřena saténovým povrchem, který je odolný proti poškrábání.
S použitím poklice ušetříte během vaření metodou sous-vide až 50 % energií, neboť poklice zabraňuje úniku páry a tepla a ohřívač se nemusí tak často zahřívat. Skutečnost, že se sous-vide vařič nemusí tak často zahřívat pak samozřejmě prodlužuje i jeho životnost. Poklice Zwilling Pro S se hodí se pro všechny kastroly a hrnce o průměru 24 cm. Poklici s praktickým saténovým povrchem, jenž je odolný proti poškrábání, lze také mýt v myčce nádobí.
Poklice Zwilling Pro S pro vaření metodou sous-vide:
- Designována pro použití s ponorným ohřívačem pro metodu sous-vide Enfinigy
- Ušetří až 50 % energií oproti vaření bez poklice
- Zamezuje odpařování vody = nemusíte vodu dolévat
- Odnímatelný díl ze silikonu umožňuje použití poklice i pro běžné vaření
- Diametr otvoru činí 5,9 cm
- Vyrobena z ušlechtilé nerezové oceli 18/10
- Saténový povrch odolný proti poškrábání
- Vhodná pro mytí v myčce nádobí
Co je vaření metodou sous-vide?
Jde o vaření vakuovaných potravin ve vodní lázni udržované při stálé teplotě, při němž se zachovávají výživové hodnoty potravin. K ohřevu použijete snadno ponorný sous-vide vařič Enfinigy Zwilling. Pro vakuování se používají kvalitní potraviny a opakovatelně použitelné sáčky uzavíratelné na zip, které jsou šetrnější k životnímu prostředí. Díky tomu, že surovinynepřichází do přímého kontaktu s vodou a vaří se ve vlastní šťávě, ponechávají si svou původní barvu, mají výraznější chuť a jsou šťavnatější. Maso je křehké, přitom ale pevné, zelenina al dente. Metoda sous-vide je snadná a navíc zajišťuje dokonalé výsledky vaření. Jsou pro ni důležité dva faktory: teplota suroviny v jejím jádře a čas nezbytný k jejímu uvaření. Záleží na tom, jakou potravinu chcete připravovat. Ryby se vaří například při teplotách mezi 41 a 65 °C, hovězí maso při teplotách mezi 60 a 65 °C, vepřové maso, drůbež či zvěřina pak mezi 50 a 75 °C. Ovoce a zelenina vydrží 65 až 85 °C. Luštěniny a obiloviny se zase vaří při teplotách blízkých varu.
