Před prvním použitím
Před prvním použitím umyjte nové nádobí horkou vodou, malým množstvím prostředku na mytí nádobí a houbičkou, hadříkem, nebo kartáčem s hladkým povrchem. Vysušením nádobí zabráníte výskytu skvrn od vody.
Instrukce pro správné použití
Instrukce pro správné a energeticky úsporné použití
- Abyste zabránili výskytu skvrn od vody a připalování oleje, používejte pouze zcela osušené nádobí.
- Nikdy nenechávejte nádobí na aktivním zdroji ohřevu ani na chvíli bez dozoru a/nebo prázdné.
- Přehřátí nádobí může způsobit změnu barvy nádobí.
- Extrémní přehřátí (více než 400 °C) může trvale poškodit dno.
- Před použitím se ujistěte, že průměr pokličky je shodný s průměrem dna pánve.
- Tam, kde to recept povoluje, doporučujeme vařit v hrnci s nasazenou pokličkou pro docílení minimálních tepelných ztrát.
- Díky výjimečně dobré tepelné vodivosti našeho nádobí lze tepelný zdroj ztlumit mnohem dřív a jídlo dovařit na středním plamenu.
- Nižší teplota šetří energii a zabraňuje náhodnému přehřátí.
- Pro zabránění spáleninám kvůli přetečení při varu plňte nádobí jen ze 70-80 %.
- Přidávání soli do studené vody může mít za následek skvrnité vyblednutí, které ale neovlivňuje funkčnost nádobí.
- Pokud není uvedeno jinak, nádobí s plastovými uchy lze použít v troubě až do teploty 100 °C.
- Skleněné poklice jsou pro použití v troubě nevhodné.
Pokyny pro použití na indukčních varných deskách
V případě vaření na indukční varné desce existuje velké riziko přetečení při varu, protože teplo se tvoří přímo a náhle ve dnu hrnce. Zahřívejte nádobí pomalu a nikdy ho nenechávejte bez dozoru na střední a vyšší teplotě.
- Nepoužívejte funkci „Boost“. Ta vytváří ve dnu hrnce extrémní napětí, což může způsobit trvalé poškození nádobí.
- Při vyšších teplotách se může objevit hučivý až rámusivý zvuk. To je technická záležitost a neznamená to, že jsou varná deska ani nádobí vadné.
- Plotýnka nemusí reagovat, pokud její průměr neodpovídá průměru dna pánve.
Pokyny pro použití na plynových sporácích
Při vaření na plynovém sporáku se ujistěte, že plynový plamen nedosahuje mimo dno nádobí. Pro zabránění popáleninám používejte nějakou ochranu na ruce.
Důležité bezpečnostní informace
- Při použití nikdy nenechávejte nádobí bez dozoru
- Vždy dbejte na dostatečnou vzdálenost, ve které se pohybují děti, a sporákem s horkým nádobím
- Ujistěte se, že rukojeť pánve nebo hrnce nesahá za okraj sporáku nebo varné desky
- Všechny rukojeti a pokličky se mohou za určitých podmínek zahřát. Proto doporučujeme používat chňapky nebo rukavice. Používejte je vždy, když nádobí používáte při pečení v troubě.
- Protože pokličky sedí na nádobí přesně, může se při jejich používání vytvořit v hrnci podtlak. Mírné rozehřátí hrnce obvykle k povolení tlaku pokličky stačí. Nedoporučujeme snažit se pokličku vypáčit.
- Nádobí z nerezové oceli není vhodně pro použití v mikrovlnné troubě. Může se tak vážně poškodit, a to jak mikrovlnná trouba, tak nádobí.
Instrukce pro čištění a péči
Nechte nádobí ZWILLING vychladnout předtím, než ho umyjete. Obzvláště skleněné poklice se mohou teplotními šoky poškodit. Výrobky ZWILLING se pohodlně a snadno umývají. Nádobí ZWILLING lze mýt v myčce na nádobí. Doporučujeme ruční mytí teplou vodou, malým množstvím přípravku na mytí nádobí a jemný hadřík. Agresivní čistící prostředky mohou výrobek poškodit, zejména nepřilnavé vlastnosti potaženého nádobí ZWILLING. Zásadní nečistoty na nepřilnavém nádobí ZWILLING lze odstranit pomocí hrubé strany houbičky. Pro zabránění vzniku skvrn a změně barvy na nádobí z nerezové oceli na něm nenechávejte oschnout zbytky jídla. Pro odstranění bílých nebo barevných skvrn a nánosů použijte speciální čističe určené pro nerezovou ocel, citronovou šťávu nebo ocet. Nedávejte do nádobí žádná kyselá jídla, protože mohou poškodit jeho povrch.
Záruka
Z naší záruky je vyloučeno poškození vlivem nesprávného používání (např. přepalování, změna barvy, poškrábání, pád nádobí, nesprávný způsob umývání). Poškození způsobené nepřetržitým používáním v profesionálních kuchyních a pouze vizuální známky opotřebení nejsou uznány jako pádné důvody k reklamaci.