Dokonalá příloha k masu a rybám, nebo samostatný chod, který můžete doplnit třeba dresinkem ze zakysané smetany nebo volským okem.
Ingredience
- 600 g batátů
- 2 červené cibule
- 12 lístků čerstvé šalvěje
- 6 lžic olivového oleje
- ½ lžíce celého římského kmínu
- sůl
- pepř
Postup
- Oloupejte batáty a nakrájejte je na cca 1 cm silné plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na osminky.
- Plátky batátů rozprostřete do zapékací nádoby, kousky červené cibule vyskládejte na ně, posypejte římským kmínem, osolte a opepřete. Poté pořádně pokapejte olivovým olejem.
- Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C, dokud cibule a batáty nezměknou a nezačnou vonět.
- Přidejte lístky šalvěje a pečte dalších 5–10 minut, dokud lístky nejsou křupavé.
Porcelánové zapékací mísy Clever Cooking
Celou kolekci Clever Cooking najdete na našem e-shopu nebo v kamenných prodejnách, mrknout se můžete i na článek na našem blogu o tom, jak snadno se v tomto nádobí nejen zapéká či ohřívá v mikrovlnné troubě, ale také jak se dobře umývá. Všechno nádobí s víkem Clever Cooking také perfektně poslouží ke skladování potravin, takže můžete mít navíc i dobrý pocit, že se vyhnete používání dnes vesměs všemi nechtěného plastu.