Quiche je slaný koláč vhodný pro všechny příležitosti. Skvělé zapékací mísy Villeroy & Boch Clever Cooking nebo barevné formy Emile Henry jsou pro něj přesně ty pravé.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: cca 50 minut
Počet porcí: 2
Doba přípravy: cca 50 minut
Ingredience
Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- ½ sáčku kypřícího prášku
- 4 lžíce studené vody
- cca 20 cherry rajčátek
Náplň:
- 3 vejce
- 125 g smetany ke šlehání
- 50 g strouhaného sýra
- 2 lžíce nasekaných bylinek (bazalka, petržel)
- sůl, pepř a muškátový ořech
Postup
- Promíchejte všechny ingredience na těsto, dokud nevznikne soudržná hmota.
- Poté těsto rozválejte a vyplňte jím koláčovou formu.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Opláchněte rajčátka a překrojte je napůl.
- Smíchejte vejce spolu se smetanou, nastrouhaným sýrem a s bylinkami.
- Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Rovnoměrně rozložte rajčata na těsto a přelijte je vaječnou směsí.
- Pečte v troubě cca 40 minut, dokud povrch quiche nezíská zlatavou barvu.