Zajímá vás jak na to? S novinkou od Zwilling Enfinigy – ponorným vařičem pro metodou přípravy sous-vide a vakuovacími sáčky Zwilling Fresh & Save.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: cca 80 minut
Ingredience
příprava masa sous-vide:
- 500 g hovězí svíčková
- 3 snítky rozmarýnu
- 30 ml olivového oleje
- 30 g másla
- sůl, pepř
příprava kapustiček:
- 500 g čerstvá růžičková kapusta
- 80 ml sezamového oleje
- 2 pol. lžíce řepkový olej
- kůra a šťáva z 1 chem. neošetřené limetky
- sůl, pepř
na dokončení:
- 30 g semínek granátového jablka (1 větší šťavnaté jablko)
- 1 snítka máty
Postup
1. Hovězí svíčkovou a rozmarýn omyjte a osušte.
2. Do vakuovacího sáčku vložte maso, 2 snítky rozmarýnu a polovinu olivového oleje. Sáček důkladně uzavřete a pumpou odsajte vzduch.
3. Větší hrnec naplňte vodou na maximální úroveň, vyznačenou na tyči ponorného sous-vide vařiče, ten připojte a vodu ohřejte na 56 °C.
4. Vložte sáček s masem do hrnce a ponořený ho ponechejte v hrnci za dané teploty po dobu 60 minut.
5. Zatímco se připravuje maso, očistěte růžičkovou kapustu, sloupněte vrchní list a pak každou hlavičku rozpulte.
6. Na větší pánvi rozpalte řepkový olej a za občasného obracení osmažte kapustičky al dente.
7. Ztlumte vařič, přilijte sezamový olej, limetkovou šťávu i kůru a mírně zredukujte. Pánev s kapustičkami odstavte ze zdroje tepla, podle chuti osolte a opepřete.
8. Po 60 minutách vyjměte maso ze sáčku a osušte. Do čisté pánve nalijte zbývající olivový olej a rozpalte ho.
9. Maso v něm pak krátce orestujte ze všech stran. Lehce osolte, přidejte zbývající snítku rozmarýnu a máslo. Špalíček masa pak rozpuštěným máslem polijte, vyndejte z pánve na nahřátý servírovací talíř a nechejte alobalem zakryté chviličku dojít (cca 1,5–2 minuty).
10. Hotovové maso nakrájejte na plátky, naaranžujte znovu zpátky na servírovací talíř a podle svých preferencí dochuťte solí a pepřem. Posypte rozpůlenými růžičkami kapusty s redukcí a pokapejte šťávou, která vám zbyla v pánvi.
11. Dozdobte semínky granátového jablka a lístky čerstvé máty.