
Stýská se vám po exotice? Během 20 minut si připravíte jeden z tradičních thajských pokrmů a můžete tak alespoň společně zavzpomínat na krásnou dovolenou.
Příprava: cca 20 minut
Počet porcí: pro 4 osoby

Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 3 střední brambory
- 6-7 cherry rajčat
- 1 paprika
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml kuřecího vývaru
- 2-3 lžíce žluté kari pasty
- 2 lžičky kvalitní sojové omáčky
- 2 lžičky rybí omáčky
- 2 lžičky třtinového cukru
- čerstvý koriandr
Postup
- Nejprve si připravte zeleninu, kterou očistěte a pokrájejte – papriky na proužky, oloupané brambory na kostky, cherry rajčata rozpulte.
- Maso nakrájejte také na proužky.
- Do soté pánve nalijte kokosové mléko a za častého míchání zahřejte téměř k varu. Do horkého mléka rozmíchejte kari pastu.
- Pak přidejte nakrájené kuřecí kousky, přilijte vývar a přiveďte k varu.
- Vařte 5 minut. Pak směs ochuťte rybí omáčkou, sójovou omáčkou a lehce přislaďte třtinovým cukrem. Na závěr přidejte zeleninu a vařte další 4 minuty.
- Podávejte nejlépe s jasmínovou rýží, dozdobit můžete čerstvým koriandrem.