
Príprava sypaného caje
Príprava sypaného caje a jeho servírování muže být symfonií. Pomuže dodržet pár zvyklostí a výsledek bude dokonalý. Hodí se vybrat téma setkání u caje. Našim tématem je vánocní cas, napr. adventní nedele. Cas se chvíli pozastavit, cas klidu a míru doplnený sladkým kouskem bábovky, který zapijeme lahodnými doušky úžasné cajové smesi.
K této príležitosti jsme vybrali caj Kusmi Tea TSAREVNA, který je ve svém základu tvoren lístky cerného caje v kombinaci s kurou pomerance, skoricí a dalšími exotickými ingrediencemi, které tak casto s vuní adventu spojujeme. Prirozeným úcinkem tohoto spojení je schopnost prohrát organismus a naplnit jej pohodou. Jako louhovací médium používáme sítko na caj, do nejž odmeríme porci caje a vkládáme prímo do konvice. Louhujeme patricný cas.
Výber porcelánu
Pro nás caj pripravil Tea Tender Jirí Bohác
Výber porcelánu, v kterém chceme servírovat není jen volbou oka. I krásná designová práce muže strádat na funkcnosti. Proto volíme léty proverené znacky, nyní napríklad prémiový porcelán Villeroy & Boch.
Ladné zaoblení cajové konvice a její hubicky zachovává prirozenou hydrauliku tekutiny a nalévání se tak stává noblesním aktem bez jediného ukápnutí kapky caje navíc.