Příprava sypaného čaje
Příprava sypaného čaje a jeho servírování může být symfonií. Pomůže dodržet pár zvyklostí a výsledek bude dokonalý. Hodí se vybrat téma setkání u čaje. Našim tématem je vánoční čas, např. adventní neděle. Čas se chvíli pozastavit, čas klidu a míru doplněný sladkým kouskem bábovky, který zapijeme lahodnými doušky úžasné čajové směsi.
K této příležitosti jsme vybrali čaj Kusmi Tea TSAREVNA, který je ve svém základu tvořen lístky černého čaje v kombinaci s kůrou pomeranče, skořicí a dalšími exotickými ingrediencemi, které tak často s vůní adventu spojujeme. Přirozeným účinkem tohoto spojení je schopnost prohřát organismus a naplnit jej pohodou. Jako louhovací médium používáme sítko na čaj, do nějž odměříme porci čaje a vkládáme přímo do konvice. Louhujeme patřičný čas.
Výběr porcelánu
Pro nás čaj připravil Tea Tender Jiří Boháč
Výběr porcelánu, v kterém chceme servírovat není jen volbou oka. I krásná designová práce může strádat na funkčnosti. Proto volíme léty prověřené značky, nyní například prémiový porcelán Villeroy & Boch.
Ladné zaoblení čajové konvice a její hubičky zachovává přirozenou hydrauliku tekutiny a nalévání se tak stává noblesním aktem bez jediného ukápnutí kapky čaje navíc.
Mohlo by vás také zajímat...
16. března 2022
Když čaj vypráví příběh…
16. března 2022
Imperial Sour
04. ledna 2023
3 x tip na horký nápoj nejen pro dlouhé zimní večery
07. ledna 2022