
Příprava sypaného čaje
Příprava sypaného čaje a jeho servírování může být symfonií. Pomůže dodržet pár zvyklostí a výsledek bude dokonalý. Hodí se vybrat téma setkání u čaje. Našim tématem je vánoční čas, např. adventní neděle. Čas se chvíli pozastavit, čas klidu a míru doplněný sladkým kouskem bábovky, který zapijeme lahodnými doušky úžasné čajové směsi.
K této příležitosti jsme vybrali čaj Kusmi Tea TSAREVNA, který je ve svém základu tvořen lístky černého čaje v kombinaci s kůrou pomeranče, skořicí a dalšími exotickými ingrediencemi, které tak často s vůní adventu spojujeme. Přirozeným účinkem tohoto spojení je schopnost prohřát organismus a naplnit jej pohodou. Jako louhovací médium používáme sítko na čaj, do nějž odměříme porci čaje a vkládáme přímo do konvice. Louhujeme patřičný čas.
Výběr porcelánu
Pro nás čaj připravil Tea Tender Jiří Boháč
Výběr porcelánu, v kterém chceme servírovat není jen volbou oka. I krásná designová práce může strádat na funkčnosti. Proto volíme léty prověřené značky, nyní například prémiový porcelán Villeroy & Boch.
Ladné zaoblení čajové konvice a její hubičky zachovává přirozenou hydrauliku tekutiny a nalévání se tak stává noblesním aktem bez jediného ukápnutí kapky čaje navíc.