
Rozšiřte svůj velikonoční pečící repertoár o roztomilé zajíčky z formy Nordic Ware. Odlehčený recept na tyto sladké dortíky bude chutnat nejen dospělým návštěvám ale i malým koledníkům. Hotovým zajíčkům to bude slušet na nežném velikonočním porcelánu i na každodenním nádobí v pastelových barvách.
Obtížnost: střední
Příprava: 20 minut
Doba pečení: 35 minut
Počet porcí: 6
Obtížnost: střední
Příprava: 20 minut
Doba pečení: 35 minut
Počet porcí: 6

Ingredience
Na korpus:
- 300 g zralých banánů (bez slupky)
- 130 g bílého jogurtu
- 2 vejce
- 60 ml sójového mléka
- 50 g čekankového sirupu
- 20 g kokosového oleje
- 120 g bio pšeničné hladké mouky
- 60 g bio špaldové celozrnné mouky
- 50 g kakaa
- 2 lžičky kypřícího prášku
Na náplň:
- 75 g jemného tvarohu (v kostce)
- 75 g zakysané smetany
- 2 lžičky cukru
Na polevu:
- 4 lžičky cukru
- 4 lžičky citronové šťávy
- 2 lžičky kešu ořechového másla
CO BY SE VÁM MOHLO HODIT K PEČENÍ A SERVÍROVÁNÍ
Postup
- Banány rozmačkejte vidličkou. V robotu smíchejte všechny mokré ingredience a vymíchejte do hladka. Postupně přidejte suché ingredience a zpracujte do kompaktního těsta.
- Těsto přelijte do vymazané zajíčkové formy a dejte péct do horkovzdušné trouby na 170 stupňů. Pečte zhruba 35 minut, v průběhu hlídejte propečení těsta špejlí.
- Mezitím si připravte náplň. V robotu vyšlehejte tvaroh se zakysnou smetanou a cukrem. Po vyšlehání dejte ztuhnout do lednice.
- Vytvořte si polevu vyšleháním cukru, citronové šťávy a kešu másla.
- Po upečení nechte zajíčky vychladnout, odřízněte dno a lžičkou vydlabejte těsto. Naplňte připravenou směsí, přiklopte odříznutým dnem a polijte polevou.
- Na závěr nechte vychladit v lednici, ideálně přes noc.