Už rostou! Teplé počasí a dostatek vláhy, to je přesně to, co potřebují. Kdo? No přece houby! Vyzkoušejte s námi recept na jednoduché jídlo, které právě houby změní k nepoznání.
Počet porcí: 4–6
Doba přípravy: 20 minut + doba zapékání
Ingredience
- 4 šálky těstovin
- 2 šálky očištěných nakrájených hub
- 1,5 šálku strouhaného sýra (nejlépe čedar)
- 150 ml smetany na vaření
- 2 polévkové lžíce přepuštěného másla
- 4 snítky čerstvého tymiánu
Postup
1. Těstoviny uvařte v osolené vodě na způsob “al dente”. Následně sceďte, dejte zpět do hrnce a odložte stranou.
2. Předehřejte troubu na 180 °C.
3. Na větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájené houby a nasekaný tymián. Osolte a restujte, dokud nejsou houby měkké.
4. Do uvařených těstovin přidejte orestované houby, smetanu a 1 šálek sýru a promíchejte.
5. Směs překlopte do máslem vymazaného pekáče nebo zapékací mísy a rovnoměrně zasypte zbývajícím sýrem a vložte do rozehřáté trouby.
6. Zapékejte cca 30 minut, jakmile těstoviny i sýr dostanou zlatistý povrch, máte hotovo.