Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 2,384 kg |
Materiál rukojeti | plast |
Popis
Blok s noži z kolekce Five Star od Zwilling J.A Henckels. Bukový blok s těmi nejzákladnějšími noži, které budete v kuchyni potřebovat. Klasický kuchařský nůž 20 cm, plátkovací nůž 16 cm, univerzální nůž s vroubkovaným ostřím 13 cm, špikovací nůž 10 cm, kuchyňské nůžky a ocílku na udržení ostrosti nožů.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Blok s noži, ocílkou a nůžkami Five Star, 7 ks
Blok na nože z bukového dřeva osazený 4 noži, ocílkou a kuchyňskými nůžkami. Nůž kuchařský, plátkovací, univerzální se zoubkovaným ostřím a špikovací z kolekce Zwilling Five Star představují základní typy nožů, bez kterých se v kuchyni neobejdete.
- Kuchařský nůž, délka čepele 20 cm – nepostradatelný univerzální pomocník pro širokou škálu úkolů. Je ideální pro přípravu ryb, masa, drůbeže i pro přípravu vegetariánských receptů. Usnadní vám krájení a řezání bezpočtu nejrůznějších surovin. Jeho dlouhá čepel jej předurčuje ke zpracování větších surovin - pokrájení velkých kusů masa na drobné kousky, nebo pokrájení zeleniny. Široká a robustní čepel s jemným ostřím umožňuje rovnoměrné rozložení síly a efektivní kontrolu řezu.
- Plátkovací nůž, délka čepele 16 cm – nůž pro snadné a přesné krájení tenkých plátků různých druhů masa (salámu, pečeně).
- Univerzální nůž, délka čepele 13 cm – středně velký nůž s vroubkovaným ostřím slouží pro snadné a perfektní krájení jak pečiva, tak i mekkého ovoce a zeleniny, sýru i uzenin.
- Špikovací nůž, délka čepele 10 cm – od středu prohnutý nůž je univerzálním nástrojem. Je užitečný při čištění, krájení, špikování a dekorování studených mís.
- Ocílka – každý nůž je potřeba časem oživit. Právě pro tento účel přijde vhod Zwilling ocílka s pochromovaným pláštěm, který umožňuje snadné broušení nožů.
- Multifunkční kuchyňské nůžky – ideální k použití nejen v kuchyni. Čepele z vysoce kvalitní nerezové oceli si uchovají ostrost po dlouhou dobu, snadno omyvatelné ergonomické rukojeti z černé syntetiky vyztužené skleněnými vlákny. Integrovaný otvírák na uzávěry PET lahví. Nízká hmotnost a dokonalá ostrost.
- Blok na nože z bukového dřeva – světlé lakované bukové dřevo skvěle zapadne do jakékoli kuchyně, nože budeme mít vždy po ruce a bezpečně uložené.

Zwilling Five Star
Kolekce prémiových nožů Zwilling Five Star vznikla za přispění profesionálních šéfkuchařů. Výsledkem jsou tak nože s excelentním ostřím a s ergonomicky tvarovanou rukojetí, která dokonale padne do ruky. Pro jejich výrobu se používá speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní, odolné korozi s dlouhotrvající ostrostí.
Výhody nožů Five Star
- speciální směs nerezové oceli vyráběná exkluzivně pro Zwilling J.A. Henckels
- Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)
- Friodur® – tvrzení mrazem pro dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje
- ruční doostření a leštění, kontrola laserem
- bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky
- záštita – chrání prsty a nůž je dokonale vyvážený
- tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
- doživotní záruka na výrobní vady čepele
- lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí
Vysoce kvalitní směs oceli
Pro výrobu nožů používá společnost Zwilling J. A. Henckels speciální vysoce kvalitní směs oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, jenž je vyráběná exkluzivně pro specifické potřeby nožů Zwilling. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi a řemeslným knoh-how tak vznikají nože s dlouhotrvající ostrostí, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní a samozřejmě korozi odolné. Výsledná tvrdost oceli je přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice.

FRIODUR® – tvrzení oceli mrazem
Speciální postup kalení, tedy tvrzení nožů, patentovanou technologii FRIODUR® spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí v oceli, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.

Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli – nože jsou pevnější a ostří je houževnatější a déle odolává otupení.

Laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V"
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Broušení nožů Zwilling
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A to i když používáte vhodná dřevěná či plastová prkénka na krájení. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit či udržovat ostří za pomoci ocílky. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka. Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství.
K ostření nožů Zwilling doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling. Vhodnou alternativou jsou však i brousky AnySharp. Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů, případně si můžete přečíst vše potřebné o broušení v našem blogovém článku zde.
Příběh značky Zwilling – více než 290 let úspěšné historie
V roce 1731 zapsal Peter Henckels známku ZWILLING do rejstříku nožířů v německém Solingenu a položil tak základy mezinárodní společnosti, která je dnes známá po celém světě. O 40 let později se narodil Johann Abraham Henckels, který dal společnosti jméno, jež platí dodnes. To byl jen začátek neobyčejně úspěšného příběhu ze Solingenu, jehož kapitola se psala a stále píše po celém světě. Výjimečný úspěch jedné z nejstarších značek na světě je založen na kvalitě inovativních výrobků, které dodnes určují mezinárodní standardy.
