Na Silvestra jedině chlebíčky? Bez česnekové pomazánky ani ránu? Zkuste změnu! Recept od Josefa Maršálka na slané pohoštění, které můžete servírovat teplé i za studena je příležitostí, jak letos zkusit pohostiti své přátele jinak a ještě se tak trochu vytáhnout.
Počet kusů: 50
Doba přípravy: cca 30 min + 20 min pečení
Počet kusů: 50
Doba přípravy: cca 30 min + 20 min pečení
Ingredience
Těsto:
- 450 g hladká mouka
- 15 g mletá paprika
- 1 g chilli
- 12 g prášek do pečiva
- 100 g olivový olej
- 85 g voda
- 80 g suché bílé víno
- 5 g sůl
Náplň:
- 250 g niva
- 100 g pomazánkové máslo
- 120 g sekané pekanové ořechy
- 120 g nadrobno krájená cibule
- 2 g sůl
Na dokončení:
- 10 g maldonské mořské soli
Postup
- Do mísy navažte všechny suché ingredience, krátce zamíchejte, poté přidejte vodu a víno a vypracujte hladké a nelepivé těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici asi 1 hodinu dobře odpočinout, těsto ale nesmí oschnout.
- Poté vezměte polovinu těsta a na pomoučený ploše pomocí válečku na těsto vyválejte na sílu 2 až 3 mm.
- Kulatými vykrajovátky o průměru asi 8 až 9 cm vykrájejte kolečka.
- Na náplň smíchejte všechny ingredience do hladké pasty a doprostřed každého kolečka pomocí čajové lžičky dejte větší porci náplně tak, aby se vám připravované taštičky podařily správně uzavřít a náplň během pečení nevytékala.
- Odkládejte na plech, potřete vodou a posypte mořskou solí.
- Stejným způsobem zpracujte zbylé těsto.
- Pečte při 180°C asi 20 min. dozlatova. Podávejte čerstvé, klidně ještě vlažné.
Bude se hodit
Další recepty naslano od Pepy Maršálka
05. června 2024 Josef Maršálek
Pšenično žitný chléb podle Josefa Maršálka
29. srpna 2022 Josef Maršálek