
Na Silvestra jedině chlebíčky? Bez česnekové pomazánky ani ránu? Zkuste změnu! Recept od Josefa Maršálka na slané pohoštění, které můžete servírovat teplé i za studena je příležitostí, jak letos zkusit pohostiti své přátele jinak a ještě se tak trochu vytáhnout.
Počet kusů: 50
Doba přípravy: cca 30 min + 20 min pečení
Počet kusů: 50
Doba přípravy: cca 30 min + 20 min pečení

Ingredience
Těsto:
- 450 g hladká mouka
- 15 g mletá paprika
- 1 g chilli
- 12 g prášek do pečiva
- 100 g olivový olej
- 85 g voda
- 80 g suché bílé víno
- 5 g sůl
Náplň:
- 250 g niva
- 100 g pomazánkové máslo
- 120 g sekané pekanové ořechy
- 120 g nadrobno krájená cibule
- 2 g sůl
Na dokončení:
- 10 g maldonské mořské soli
Postup
- Do mísy navažte všechny suché ingredience, krátce zamíchejte, poté přidejte vodu a víno a vypracujte hladké a nelepivé těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici asi 1 hodinu dobře odpočinout, těsto ale nesmí oschnout.
- Poté vezměte polovinu těsta a na pomoučený ploše pomocí válečku na těsto vyválejte na sílu 2 až 3 mm.
- Kulatými vykrajovátky o průměru asi 8 až 9 cm vykrájejte kolečka.
- Na náplň smíchejte všechny ingredience do hladké pasty a doprostřed každého kolečka pomocí čajové lžičky dejte větší porci náplně tak, aby se vám připravované taštičky podařily správně uzavřít a náplň během pečení nevytékala.
- Odkládejte na plech, potřete vodou a posypte mořskou solí.
- Stejným způsobem zpracujte zbylé těsto.
- Pečte při 180°C asi 20 min. dozlatova. Podávejte čerstvé, klidně ještě vlažné.