
Recept na cca 20 ks slepených sušenek

Ingredience
na těsto:
- 280 g másla
- 1 vejce
- špetka soli
- 280 g hladké mouky
- 1 lžička mletého rozmarýnu (tajná ingredience)
- 75 g moučkového cukru
- 30 g kakaa
na náplň:
- 150 g višňové marmelády (nejlépe domácí)
na dekoraci:
- 30–40 g kvalitní bílé čokolády

Postup
Příprava těsta:
1. Mouku a kakao prosejte společně, pak promíchejte s avizovanou tajnou ingrediencí, kterou je pro tento případ mletý rozmarýn.
2. Do lehce nahřátého másla přidejte cukr a šlehejte pomocí metličky v kuchyňském robotu do pevné bílé pěny.
3. Do máslové pěny přišlehejte vejce a pak ručně pomocí gumové stěrky vmíchejte promíchanou suchou směs (kakao s moukou a rozmarýnem).



4. Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte těsto na plech. S těstem musíte pracovat velmi rychle, aby se nezapařilo.

Pečte v předehřáté troubě na 170 °C cca 13 minut podle velikosti sušenek. Po upečení nechte zcela vychladnout.
Dozdobení:
Po vychladnutí slepte sušenky višňovou marmeládou k sobě.

Marmeláda může být i řidší – sušenka tak lépe provlhne a zvýrazní se všechny chutě.
Sušenky lepte tak, aby byly rovnou plochou ve spodu – lépe pak samostatně leží na rovném povrchu.

Povrch slepených sušenek na závěr ještě lehce přestříkejte rozpuštěnou bílou čokoládou.


Baví vás pečení? Vyzkoušejte kurzy v naší prémiové škole vaření Gourmet Academy, které můžete věnovat i jako dárek.
Pokud se nedostanete na kurz pečení s Editou Paulusovou v nejbližší době, můžete si upéct alespoň Editiny recepty. Její vánočního cukroví vám bude chutnat ke kávě či čaji po celý rok. Vyzkoušet můžete třeba recept na vláčnou vánočku s brusinkami nebo linecké košíčky se švestkovou náplní a čokoládovým krémem.