Jehněčí maso patří k těm nejjemnějším a momentálně také nejzdravějším, které můžete vyzkoušet. V kombinaci s krustou z pistáciových ořechů je celý pokrm nejen lákavý na pohled, ale také nadpozemsky dobrý.
Kdo je Frankie?
Vzájemně se doplňující chutě a vizuálně krásné jídlo zároveň
Charismatický sardinský kuchař Gianfranco “Frankie” Coizza, nadšenec do italské kuchyně, gastro konzultant a executive chef v The Finery a fantastický lektor v naší škole vaření Gourmet Academy, pro vás připravil recepty, které jsou úžasné svou chutí a senzačně jednoduché na přípravu. Obsahují ingredience typické pro italskou kuchyni, sezónní suroviny a tipy, které vám usnadní vaření. Nemusíte se balit a cestovat do dálek, abyste se s námi mohli vydat na výlet po slunné Itálii. Sejdeme se v kuchyni!
Takže směle do toho! Jehněčí kotlety s pistáciovou krustou a tymiánovými bramborami Grenaille.
Ingredience
- 800 g jehněčích kotlet
- 200 g mletých pistácií
- 50 g hořčice
- 40 g medu
- 400 g brambor typu Grenaille
- 40 g čerstvého tymiánu
- česnek
Postup
- Brambory nakrájejte na půlky a vařte cca 7 minut v osolené vodě.
- Na rozpálené pánvi nejlépe s odolným a nepřilnavým povrchem, rozehřejte olej a nechte zatáhnout jehněčí kotlety.
- Mimochodem pánev rozpalujte pomalu, abyste si prodloužili životnost vašeho kvalitního nádobí. Poté kotlety vyjměte z pánve, dejte stranou a do stejné pánve vložte brambory.
- Restujte s česnekem a tymiánem.
- Jehněčí kotlety pomažte medem a hořčicí, obalte v namletých pistáciích, zprudka osmažte na pánvi.
- Poté nejlépe ve stejné pánvi, pokud je například s rukojetí z nerezové oceli jako naše Ballarini Torino a vložte do trouby rozehřáté na 195 stupňů.
- Pistáciové kotlety pečte 5 minut a servírujte s tymiánovými bramborami.
Další recepty Giafranca Frankieho Coizzy
20. ledna 2022
Na pánvi 1: Risotto s chřestem a sýrem toma
12. ledna 2022