Vyzkoušejte vynikající a přitom na přípravu jednoduchou velikonoční nádivku, kterou si podle osvědčeného receptu připravuje půlka firmy Potten & Pannen-Staněk.
Výborná a naprosto delikatesní nádivka, kterou si každý rok připravuje kolegyně Dáša, která má na starosti administrativní podporu našich prodejen.
Celková doba přípravy: cca 1 hodina
Výborná a naprosto delikatesní nádivka, kterou si každý rok připravuje kolegyně Dáša, která má na starosti administrativní podporu našich prodejen.
Celková doba přípravy: cca 1 hodina
Ingredience
- 2 balení krájené veky
- 8 vajec
- 200 g másla
- 150 ml mléka
- 250 g uzené nebo dušené šunky
- čerstvé zelené bylinky dle chuti
- plátky mandlí dle chuti
- sůl a pepř
Postup
- Máslo rozpusťte a nechte zchladnout. Veku natrhejte na kusy a vložte do velké mísy.
- Kousky veky zalijte mlékem, přidejte 8 žloutků a promačkejte tak, aby se mléko a žloutky vsákly.
- Přidejte máslo, najemno nasekané bylinky, šunku, osolte, opepřete a promíchejte. Pak jemně a opatrně vmíchejte sníh z bílků.
- Do formy vložte pečicí papír, nebo ji vymažte máslem a vysypte strouhankou.
- Směs vlijte do zapékací do formy. Ideální je obdélníkový formát cca 29 x 19 cm.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 40 min.
- Vychladlou nádivku krájejte na plátky a podávejte třeba se salátem ze srdíček hlávkového salátu a oblíbeným dressingem.