Vaření: 10 minut
Počet porcí: 4-5
Kdo je Frankie?
Další ze seriálu receptů Vařte doma v klidu, k jehož přípravě, kromě surovin, potřebujete i kvalitní, hlubší pánev. Autorem receptu je tentokrát sardinský kuchař Gianfranco “Frankie” Coizza. Charismatický nadšenec, jak jinak, do italské kuchyně, a také fantastický lektor v naší škole vaření Gourmet Academy.
Fettuccine alla Alfredo chutnají všem
Milujeme těstoviny! Proč? Protože na ně vždycky najdeme ingredience doma a protože je připravíme rychleji, než děti vlítnou do kuchyně a hlady nám ji zboří.
Ingredience
- 300 g čerstvé těstoviny fettuccine
- 200 g másla
- 350 g sýra Parmigiano
- 1 BIO citron
- čerstvá bazalka
Nemáte-li doma čerstvé těstoviny, nahraďte je sušenými, které uvařte al dente, tzv. na skus. Je důležité, aby nebyly zcela měkké, lepivé.
Postup
- Uvařte těstoviny v osolené vodě (bude to trvat cca 3 minuty). Na hlubší pánvi rozpusťte půlku másla.
- Jakmile budou fettuccine al dente, sceďte je tak, že v hrnci zůstane po dně trochu vody. Nudle podeberte a přehoďte do větší pánve. (Vodu ponechte v hrnci).
- Pořádně promíchejte. Přidejte zbytek másla, sýr Parmigiano, trochu citronové kůry a pár kapek citronové šťávy.
- Při servírování ozdobte lístky čerstvé bazalky.
Náš tip: Jak to Italové dělají, že mají těstoviny vždycky tak krémové? Když je slévají, nechávají si právě v hrnci trochu vody, kterou pak po troškách přidávají i do samotného jídla. Voda z těstovin plná škrobu, a tak skvěle funguje jako pojivo. Vyzkoušejte si to.