Dekadentní valentýnská večeře: Ústřice na dva způsoby

26. ledna 2024
Dekadentní valentýnská večeře: Ústřice na dva způsoby
Jaký pokrm se nejlépe hodí k zahájení dokonale romantického večera? Vyzkoušejte kombinaci ústřic a suchého šampaňského, které je skvělým kontrastem k jejich slané mořské chuti. Polaskejte své chuťové pohárky touto delikatesou ve dvou různých úpravách.

Ústřice servírujte na ledu. Skvěle vám k tomu poslouží litinový hrnec STAUB, známý svou schopností udržet teplotu, ať už se jedná o teplo, nebo chlad. 
Dekadentní valentýnská večeře: Ústřice na dva způsoby

Ingredience

Šalotková zálivka

  • 2 šalotky
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • sůl
  • pepř

Petrželkové pesto

  • hrst petrželky
  • 50 ml olivového oleje
  • ½ šťávy z citronu
  • 10 g piniových oříšků

Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování

Postup

Nejprve vyčistěte a otevřete ústřice.  V jedné ruce je držte kulatou stranou dolů v kuchyňské utěrce, silně píchněte nožem na ústřice blízko kloubu, který drží ústřici vcelku. Zaražený nůž pomalu otočte a ústřici otevřete.

  • Šalotková zálivka

Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno, poté je ochuťte červeným vinným octem, solí a pepřem.

  • Petrželkové pesto

Petrželku omyjte a osušte, poté ji rozmixujte s olivovým olejem a piniovými oříšky na hladkou pastu. Nakonec ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.