Kuchyň dělá člověka: YAK.SHA

24. září 2024
Kuchyň dělá člověka: YAK.SHA
Michala Novotného budete znát asi spíš pod jeho uměleckým jménem Yaksha. Člověk, který stojí za moderní slovenskou rapovou scénou, majitel hudebního labelu F*CK THEM a kreativní agentury LOVE THEM, milovník sportu, muziky, módy, umění, architektury, designu a momentálně také vášnivý cyklista. Michal  ale miluje také jídlo a zdravý životní styl. Navštívili jsme ho v jeho mezonetovém bytě v centru Bratislavy, tak se pojďte podívat, jak a s kým bydlí.
Kuchyň dělá člověka: YAK.SHA

Kuchyň dělá člověka

Kuchyň dělá člověka je pravidelná série fotografa Derecka Harda, držitele ocenění Czech Press Photo. Nejsou to jen šaty, co dělají člověka. U nás v Potten & Pannen-Staněk věříme, že nejen oblečení odráží to, jací jste, ale stejným způsobem o vás vypovídá i vybavení vaší kuchyně a to, jakým způsobem vaříte.
Proto vás každý měsíc pozveme domů k zajímavým osobnostem z české a slovenské scény a necháme vás nahlédnout pod pokličku jejich kuchyně.

Kde momentálně bydlíš a s kým?

V Bratislavě a žiju sám. 

Sdílíš obydlí také s nějakými němými tvářemi? 

Ano, roční cockapoo Anička a 40letý japonský bonsai. 

Jak bys popsal svoje bydlení v jedné krátké větě?

ZEN.

Moje oblíbená Laura Limbourg.

Oba skoro 40 let na Zemi.

Platí u tebe doma, že kuchyně je srdcem domu/bytu?

Rozhodně ano…Tak byl byt navržený, aby byla kuchyně srdcem prostoru. 

Čeho si na své kuchyni nejvíce považuješ a proč? 

Kuchyňského ostrůvku. Je to centrální meeting point. 

Vyjmenuj tři věci, bez kterých se neobejdeš v kuchyni.

Japonské nože, shaker na proteinové drinky, konvička s filtrovanou vodou. 

Bez kterých věcí se YAK.SHA v kuchyni neobejde?

Jaká ingredience ti nikdy nesmí chybět v lednici nebo ve spíži?

Maďarská gulášová pasta. 

Co jsi naposledy uvařil/upekl?

Perkelt a palačinky.

Považuješ se za dobrého kuchaře? Co bys uvařil vzácné návštěvě, kdybys chtěl udělat opravdu dojem?

Dušené hovězí s bramborovou kaší. 

Co ty a hudba? Co si rád pustíš třeba při vaření? 

Hudba u mě hraje non stop. 

ZEN.

Která světová kuchyně je tvoje nejoblíbenější? 

Vietnamská. 

Máš oblíbený nějaký originální pokrm, u kterého by ses podělil o recept s našimi čtenáři?

Tady je jedna velmi zdravá a rychlá snídaně.

Preferuješ sladké, nebo slané?

Slané a potom sladké. 

Hranolky nebo salát?

Salát.

Kávu nebo čaj?

Čaj. 

Kdyby sis mohl vybrat kohokoliv na světě (žijící i nežijící osobnost), s kým povečeříš, byl by to:

S mou mámou a babičkou. 

Dáváš přednost velkým hostinám, kdy se sejde hodně lidí u jednoho stolu, nebo jsi spíš pro komornější stolování?

Velkým hostinám. Pravidelně organizuji u mě sessions, kde je 10+ lidí a společně večeříme.

Čtení obrázků.

Sade: The Best of a VITRA best of. :)

Patří k výjimečným okamžikům u tvého stolu i nějaký slavnostní jídelní servis? 

Nemám nic slavnostního. 

K jídlu patří nedomyslitelně i pití. Povíš nám, jaké máš rád alko a nealko? 

Alko už aktuálně rok nepiju, ale bylo to červené víno. Nealko mě baví fermentované limonády.

Co bys doporučil za kuchyňskou vychytávku, kterou jsi objevil v poslední době? 

Toustovači dlouho odolávám…

Co ti v kuchyni chybí, aby se stala kuchyní snů?

Právě ten toustovač…

Nahlédněte do kuchyně dalších známých osobností

Nahlédněte do kuchyně dalších známých osobností