Pestrý oběd na cesty plný chutí a barev. Použité suroviny můžete jednoduše obměňovat podle sezóny, nebo podle toho, co zrovna máte v lednici. Skvěle bude chutnat také v kombinaci s lososem či tuňákem nebo ve vegetariánské verzi s tofu. Bowl oceníte i jako rychlý oběd do práce. Večer si vše připravíte a další den stačí zalít připravenou omáčkou.
Aby byl výsledek opravdu kompaktní, připravte si jej do cestovní krabičky. Ideální volbou je víceúrovňový set od značky Opinel. I když oběd budete servírovat na paloučku v lese, nebude vám k němu chybět kompletní příbor, cestovní nůž a malý ubrousek.
Obtížnost: jednoduché
Příprava: 20 minut
Počet porcí: 2
Aby byl výsledek opravdu kompaktní, připravte si jej do cestovní krabičky. Ideální volbou je víceúrovňový set od značky Opinel. I když oběd budete servírovat na paloučku v lese, nebude vám k němu chybět kompletní příbor, cestovní nůž a malý ubrousek.
Obtížnost: jednoduché
Příprava: 20 minut
Počet porcí: 2
Ingredience
Maso s marinádou:
- 250 g krůtích prsou
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička rýžového octa
- 5 g nastrouhaného čerstvého zázvoru
- nastrouhaný stroužek česneku
- sůl, pepř, špetka chilli
Zálivka:
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička medu
- 1 lžička rýžového octa
- 1 lžička sezamového oleje
- půl lžičky sezamu
- 1 stroužek česneku
- 1 cm kousek čerstvého zázvoru
- hrst čerstvých bylinek (koriandr, petržel)
Na bowl:
- 150 g vařené rýže (60 g v syrovém stavu)
- 50 g mrkev, bílé zelí, pórek
- 2 vrchovaté lžíce kvašeného červeného zelí
- 1/4 salátové okurky
- 2 hrsti edamame
CO BY SE VÁM MOHLO HODIT K PŘÍPRAVĚ A SERVÍROVÁNÍ
Postup
- Maso si očistěte, nakrájejte na kostičky a přes noc nechte marinovat v připravené marinádě.
- Uvařte edamame a rýži podle návodu.
- Okurku si nakrájejte na plátky. Zeleninu si nakrájejte na tenké proužky neboli julienne. K tomu, abyste měli jeden kousek jako druhý vám pomůže speciální škrabka.
- Orestujeme si na kapce oleje maso a všechny ingredience poskládejte do krabičky.
- Před podáváním zalijte připravenou zálivkou.
Další jednoduché recepty
21. prosince 2021
Salát s hruškou, gorgonzolou a karamelizovanými vlašskými ořechy
17. ledna 2022
Losos a zelenina s pestem podle Jamieho Olivera
27. prosince 2021