Připravte si dokonale nadýchaný kuskus. Ideální je jako příloha k masu nebo rybě či jako lehká večeře.
Abyste dosáhli perfektní textury, doporučujeme kuskus nevařit. Zrnka jen krátce opečte na pánvi, zalijte horkým vývarem a nechte pod pokličkou odstát.
Obtížnost: snadná
Příprava: 20 min
Počet porcí: 3 porce
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 160 g kuskusu
- 230 ml zeleninového vývaru
- 30 g máty
- 30 g petrželky
- 1 červená cibule
- 3 rajčata
- 30 g rozinek
- 3 lžíce citronové šťávy
CO BY SE VÁM MOHLO HODIT K PŘÍPRAVĚ A SERVÍROVÁNÍ
Postup
- Olivový olej rozehřejte na pánvi na střední plamen. Přidejte kuskus a za stálého míchání opékejte, dokud kuskus nezezlátne.
- Ke kuskusu přilijte horký vývar, přikryjte pokličkou a nechte 10 minut odstát.
- Sundejte víko a kuskus promíchejte vidličkou. Kuskus by již měl být měkký a měl by absorbovat veškerý vývar.
- Nasekejte mátu a petrželku. Červenou cibuli nakrájejte nadrobno. Z rajčat odstraňte dužinu a nakrájejte je na malé kostičky.
- Kuskus smíchejte s nakrájenou zeleninou, citronovou šťávou a rozinkami. Promíchejte a ihned podávejte.
Další lehké recepty
05. května 2023
Krůtí bowl na cesty
09. ledna 2023
Slávky a la Mariniere
27. prosince 2021
Italské risotto s krevetami nebo slávkami a citrónem
25. ledna 2023