Kolik pánví doma mít?
Někdo má doma jednu velkou, na které uvaří všechno od pudinku po kari. Jiný zase otevře šuplík plný všech průměrů a tvarů - na jedno volské oko i na řízek velký jako chlapská dlaň. Pokud jste ale právě dospěli do fáze, že chcete své osamocené pánvi pořídit mladšího bráchu nebo hledáte ideální mezistupeň mezi velikostí na lívanec a palačinku, máme pro vás 7 důvodů, proč pohledat tu pravou mezi pánvičkami Ballarini.
Sedm důvodů, proč mezi Ballarini pánvičkami najdete tu pravou
1) Protože je jedničkou i mezi některými šéfkuchaři
Na pánvi Ballarini například vaří i náš oblíbený sardinský kuchař Gianfranco “Frankie” Coizza, který při testování nádobí připravil čtyři skvělé recepty: risotto s chřestem, krevety s chilli, jehněčí kotlety a fettuccine. Vyzkoušejte je doma i vy.
2) Protože neobsahuje PFOA
Zkratka PFOA představuje kyselinu perfluoroktanovou používanou v minulosti jako přísadu k výrobě polytetrafluoretylenu (PTFE). Nepřilnavý povrch Ballarini tuto sloučeninu neobsahuje.
3) Protože vám pomáhá zůstat fit
Pánve Ballarini mají tak nepřilnavý povrch, že vám stačí skutečně jenom malé množství tuku, abyste připravili vynikající jídlo.
4) Protože se snadno udržuje
Pánvičku je sice šetrnější mýt ručně než v myčce, ale díky jejímu povrchu jde mytí tak snadno, že máte do 10 sekund hotovo.
5) Protože uvaří i na indukci
Když zařizujete novou kuchyň s indukcí, může se vám stát, že vaše původní nádobí už si s varnou deskou nebude rozumět. Pánve Ballarini ale fungují na jakémkoliv typu sporáku, i na indukci.
6) Protože si vyberete přesně svůj typ
Když chcete rychle připravit zeleninu na másle, nepotřebujete speciální pánev, ale každá pánev má svůj unikátní tvar a výhody, které u některých pokrmů oceníte. Například při přípravě masa, ryb nebo těstovin.
7) Protože u vybraných modelů můžete používat i kovové náčiní
Ten nejodolnější povrch Granitium Extreme na pánvích Ferrara a Torino zvládne i kovovou naběračku. Obsahuje totiž minerální částice, které povrch zpevní a díky originálním skvrnkám jsou jedinečně odolné proti poškrábání.
Pánvičky Ballarini si můžete také vyzkoušet v naší škole vaření Gourmet Academy, která se nachází v samém srdci Prahy.
Pánve Ballarini
I když je nádobí Ballarini skutečně odolné, každá pánvička má svoji životnost a drobná oděrka se může vytvořit. Poškrábané nádobí sice nepředstavuje žádné riziko pro zdraví, ale aby její nepřilnavý povrch mohl správně plnit svoji funkci při přípravě jídla, je vždy na místě ji po čase obnovit. Délka životnosti se odvíjí od vlastností nádobí, proto mrkněte na kompletní nabídku a vyberte si tu pravou.