Doba přípravy: cca 90 minut
Suroviny odpovídají koláčové formě o průměru 24 cm
Ingredience
na základ:
- 200 g hladká mouka
- 100 g cukr moučka
- 125 g máslo
- 1 g sůl
- 10 g rum
- olej na vymazání formy
náplň:
- 500 g měkký plnotučný tvaroh
- 150 g smetana ke šlehání 33%
- 100 g cukr moučka
- 10 g vanilkový cukr
- 3 vejce o velikosti M
- 1 ks vanilkový pudink s pravou vanilkou
- 1 ks malý citron kůra i šťáva
na kompot:
- 300 g ovoce ze zahrady
- 25 g cukr krupice nebo moučka
- 10 g kukuřičný škrob
- 100 g voda
- 25 g citronová šťáva
na dokončení:
- 200 g čerstvé ovoce ze zahrady
Postup
1. Na základ smíchejte v míse nebo v kuchyňském robotu mouku, cukr, sůl a máslo a vytvořte základ pro drobenku.
2. Rum přidejte úplně nakonec a pokračujte v míchání v robotu nebo ručním hnětení, dokud nedostanete nestejnoměrně velké kousky.
3. Ty opatrně vmáčkněte do olejem vymazané zapékací koláčové formy o průměru 24 cm tak, že ji celou vyplníte.
4. Pečte dozlatova asi 25 minut v troubě rozehřáté na 160 °C.
5. Do stolního mixéru navažte všechny ingredience na náplň a rozmixujte dohladka. Dobře poslouží také tyčový ponorný mixér.
6. Hladkou tekutou náplň bez kousků nalejte na předem upečený základ, teplotu stáhněte na 150 °C a pečte dalších 25 až 30 minut do zatuhnutí a zezlátnutí.
7. Vyndejte z trouby a nechte dobře vychladnout.
Další recepty cukráře Josefa Maršálka
03. února 2023 Josef Maršálek
Valentýnské bezé Josefa Maršálka
30. března 2022 Josef Maršálek
Sváteční dort s čerstvým ovocem podle Josefa Maršálka
14. ledna 2022 Josef Maršálek