
Milovník gastronomie Marek Pavala se s námi podělil o jedno ze svých oblíbených jídel, plné jemných chutí a nuancí, zkrátka takové, které připravuje na svých kurzech vaření.
Představil nám recept na carpaccio z hřebenatek, který je velmi rychlý a jednoduchý, přesto s ním zabodujete při každé příležitosti.
Obtížnost: jednoduchá
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Ingredience
- 4 hřebenatky
- 1 lžíce kaparů
- 1/4 zeleného jablka
- limetka
- olivový olej s petrželí
- kerblík
- bazalka
- sůl, pepř
Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování
Postup
- Kapary rozevřete prsty a smažte je v oleji na 180 °C, dokud nepřestanou prskat. Nechte je oschnout na papírové utěrce.
- Hřebenatky nakrájejte na tenčí plátky a skládejte je na talíř. Opalte je plamenem, zastrouhejte limetovou kůrou, zakápněte její šťávou, osolte je a lehce opepřete.
- Z jablka ukrojte tenké plátky a vykrojte několik malých koleček, případně ho nakrájejte na drobné kostičky. Jablko zakápněte limetovou šťávou.
- Na hřebenatky servírujte kapary, plátky jablek a ozdobte kerblíkem, bazalkou a zeleným olejem.