Carpaccio z hřebenatek podle Marka Pavaly

13. srpna 2024
Carpaccio z hřebenatek podle Marka Pavaly

Milovník gastronomie Marek Pavala se s námi podělil o jedno ze svých oblíbených jídel, plné jemných chutí a nuancí, zkrátka takové, které připravuje na svých kurzech vaření.

Představil nám recept na carpaccio z hřebenatek, který je velmi rychlý a jednoduchý, přesto s ním zabodujete při každé příležitosti.

Obtížnost: jednoduchá
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Carpaccio z hřebenatek podle Marka Pavaly

Ingredience

  • 4 hřebenatky 
  • 1 lžíce kaparů
  • 1/4 zeleného jablka 
  • limetka
  • olivový olej s petrželí
  • kerblík
  • bazalka
  • sůl, pepř 

Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování

Postup

  1. Kapary rozevřete prsty a smažte je v oleji na 180 °C, dokud nepřestanou prskat. Nechte je oschnout na papírové utěrce. 
  2. Hřebenatky nakrájejte na tenčí plátky a skládejte je na talíř. Opalte je plamenem, zastrouhejte limetovou kůrou, zakápněte její šťávou, osolte je a lehce opepřete. 
  3. Z jablka ukrojte tenké plátky a vykrojte několik malých koleček, případně ho nakrájejte na drobné kostičky. Jablko zakápněte limetovou šťávou.
  4. Na hřebenatky servírujte kapary, plátky jablek a ozdobte kerblíkem, bazalkou a zeleným olejem.

další recepty známých osobností

další recepty známých osobností